“De leukste werkgever in onze sector”, Corien weet het zeker!

“De leukste werkgever in onze sector”, Corien weet het zeker!

Business line

HQ

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

24-02-21

In haar huidige rol als Businessmanager voor Octas geniet Corien vooral van de snelheid en dynamiek in haar functie. Ze heeft een team van ruim 30 professionals in de businessline Service & Advies en Hypotheken. Er komt sales bij kijken, HR, persoonlijke ontwikkeling, mensenwerk en meer. Dit jaar werkt Corien 5 jaar voor Octas. Het avontuur en de ontwikkeling blijven doorgaan, want deze maand start zij de master Human Resource Management.

Hoe ben je zelf bij Octas terecht gekomen?

Het maken van de juiste match tussen kandidaten, vacatures en bedrijfsculturen waren de belangrijkste taken tijdens mijn eerste baan. Ik werkte namelijk bij Unique als Consultant toen ik werd gebeld door Babs, destijds recruiter bij Octas. Octas zocht een geschikte kandidaat voor een interne rol en ik nam die vacature aan. Om goed te kunnen beoordelen wat voor kandidaat Octas nodig had voor de rol ging ik langs. Er was gelijk een klik met Babs en aan het eind van het gesprek vroeg zij of ik niet zelf deze rol wilde vervullen. Arbeidsbemiddeling vond ik interessant en ik vond het leuk dat bij Octas mensen echt in dienst zijn in plaats van op uitzendingsbasis. Een vaste club mensen, waarbij werkgeverschap een belangrijke rol speelt. De keuze was snel gemaakt!

Recruitment of accountmanagement: mensen maken het werk leuk

Ik werd aangenomen als Accountmanager. Omdat het super belangrijk is in dit vak om de branche goed te kennen, heb ik eerst drie maanden als Recruiter gewerkt. Mijn eerste hire was Octas professional Paul, die nog steeds met veel plezier voor Octas werkt. Na drie maanden was ik warmgedraaid in de sector en stapte ik in mijn auto om de klanten op te zoeken. We waren toen georganiseerd in klant teams en Rabobank was mij toebedeeld. Ik vond dit echt een super leuke tijd omdat het vak toen heel erg op relatiebeheer zat. Er was echt tijd om een fysieke relatie met de klant op te bouwen. Doordat je veel contact had, wist je ook precies wat er speelde bij de klant. Zodra er dan een uitvraag kwam, kon je heel snel schakelen. Later kwam er een transitie en werden vanuit de grootbanken uitvragen centraal opgepakt en veelal ook digitaal. Ik ben echt een mensenmens en miste hierin dan ook het dagelijkse contact met mensen.

De driehoek van Octas compleet gemaakt

De opgedane ervaring binnen recruitment en accountmanagement gaven mij een opstap om mijn rol binnen Octas te vervolgen als Businessmanager. Naast kennis van de sector wist ik door mijn eerdere rollen bij Octas ook: waar letten managers op, waar zijn kandidaten naar op zoek en waar zijn beide mee geholpen binnen de match. Gespreksvaardigheden stond in alle rollen centraal en dat heeft mij zeker geholpen in deze functie. Je weet hoe je klantgesprekken moet voeren, maar ook hoe je deze kunt door vertalen naar het recruitmentteam en de professionals. De verdieping op HR was vooral de nieuwe uitdaging in deze rol.

Dubbele lustrum in 2021

Paul, mijn eerste hire, en ik hebben beide ons lustrum dit jaar! Sinds 1,5 jaar ben ik ook Businessmanager van ons hypotheken team, waarbinnen Paul sinds zijn start verschillende projecten heeft gedaan. Het laat zien dat detachering absoluut voor de lange termijn is. Hij is blij met ons en wij ook met hem. Hij is heel nauw betrokken, doet het goed bij klant en hij neemt zelf zijn verantwoordelijkheid. Nog belangrijker, hij ziet zichzelf ook als onderdeel van Octas. De grootste uitdaging blijft het binden en boeien van professionals om de werving duurzaam te laten zijn. We zien dat professionals die langer dan een jaar bij ons werken, ook vaak veel langer blijven. Als je als professional actief participeert in wat wij bieden, zoals de kwartaalmeetings, meet-ups, Octas: Live! en de Octas Academy, dan kunnen we in elkaar blijven investeren. Professionals die langer bij ons in dienst zijn weten over het algemeen ook heel goed waar ze naar toe willen, waardoor we tijdig kunnen zoeken naar projecten die aansluiten bij de ontwikkeling van de professional.

Accountmanagement terug op het menu

Toen ik startte binnen fieldmanagement gaf ik leiding aan de businessunit Service & Advies, waarbinnen de focus lag op het begeleiden van de young professionals, onboarden, evenementen opzetten en echt invulling geven aan werkgeverschap. Het klantcontact lag bij onze Accountmanagers. We merkten dat de klant niet goed wist waarvoor hij nou bij wie moest zijn, daarnaast was de Accountmanager een brug tussen mij en de klant. Sinds begin 2020 hebben we de fieldmanagement rol overgezet naar businessmanagement, waardoor de verantwoordelijkheid voor de hele keten bij mij ligt. Ik zorg ervoor dat de business loopt van de klant naar professional en andersom. Ik voer ook weer de gesprekken met de klant, waardoor ik weet wat er speelt en ik ook in kan spelen op de behoefte van de klant. Automatisch vullen we hierdoor sales weer op een andere manier in, Business Development is vooral bezig om meer opdrachten binnen te halen bij nieuwe klanten en andere branches, dat extra kamertje bouwen. Octas is op dit moment op zoek naar een nieuwe collega op de afdeling Business Development. Interessant? Bekijk de vacatures voor Octas HQ!

Bigger picture

Hoe ik vanuit mijn rol de professional kan versterken? Door de verbinding op te zoeken, ervoor te zorgen dat de relatie goed is, betrokkenheid en balans tussen werk en privé te tonen. De ontwikkeling die een professional doormaakt op de opdracht is vanuit die opdrachtgever tijdelijk, met mij kunnen professionals praten over waar wil ze heen willen en wat daar voor nodig is. Professionals die bij hun opdrachtgever geen stap kunnen maken, die stellen we voor op een andere opdracht waar ze wel kunnen groeien. Ik heb alle focus om naar de ‘bigger picture’ te kijken.

Een leven lang leren

Vanuit ontwikkeling heb ik de Octas Academy voor Octas onder mijn hoede genomen. Een leven lang leren is nodig om mee te kunnen gaan in de arbeidsmarkt. We moeten het zo toegankelijk mogelijk maken dat professionals zich ontwikkelen. Het staat in onze visie dat je een betere professional bent als je je eigen werkgeluk creëert en dat komt ook echt terug in het dagelijkse werken. Octas geeft toegang tot ontwikkeling, maar de professional moet er zelf mee komen. Een leven lang leren doe ik privé ook, ik ben dit jaar een master HRM gestart! Mijn doel is de verdieping zoeken op HR. Ik zit nu op het snijvlak van HR en commercie. Ik heb altijd geweten dat ik HR leuk vond en nu maak ik bewust de keuze omdat ik heb ervaren dat ik daar de meeste energie van krijg. Een organisatie groot of klein, het draait om medewerkers en die wisselwerking moet optimaal zijn, daarnaast vind ik het super belangrijk dat je een gezonde professional bent en daar wil ik graag aan meehelpen!

Elke dag een beetje beter

We blijven in ontwikkeling als bedrijf en ik ben er super trots op dat ik daar al 5 jaar aan bij mag dragen. We werken met een team waarbinnen iedereen zijn schouders eronder zet en er een succes van wilt maken en dat maakt samenwerken heel leuk. Daarnaast moedigt Octas ook vitaliteit aan en ben ik vanuit een werk event verliefd geworden op wielrennen. Ik heb het zelfs zo te pakken dat ik de tour for life ga fietsen! En.. ik heb er ook vriendschappen over gehouden: Babs die mij heeft aangenomen bij Octas, dat is nu een goede vriendin van mij.

Hoe ziet jouw rol er straks uit?

Door COVID-19 is mijn rol wel veranderd. Je kunt echt het beste gesprek voeren als je tegenover elkaar zit, in plaats van via beeldbellen. Uiteraard is het veel efficiënter en denk ik dat we straks vooral een combinatie krijgen. Belangrijke HR cyclus momenten face to face en dan toch sneller even bijpraten via Teams. Maar ik denk ook dat het maatwerk wordt, wat vindt de professional fijn? Ik hoop vooral dat we gauw weer een tof evenement kunnen organiseren in real-life. Ik mis namelijk wel echt het samen zijn met professionals en het interne team. Als ik kijk naar het laatste kwartaaldiner, dan waren er zoveel mensen bij elkaar die aan het genieten waren, dat maakt je dan echt trots!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • persoonlijk leiderschap
  • vacatures
  • werkgeluk