Maak kennis met… Corien Schouten

Maak kennis met… Corien Schouten

Business line

Service & Advies

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

16-04-19

Vertel, wie ben je?

29 jaar geleden ben ik in Flevoland geboren. Ik heb in Groningen sportmanagement gestudeerd en sinds 5 jaar woon ik onze hoofdstad. Amsterdam is fantastisch om te wonen, dus daar geniet ik in mijn vrije tijd maximaal van. Ik ben fan van de leuke restaurants en cafés, de markt is om de hoek en misschien ben ik nog wel het meest fan van de tennisbaan en het strand!

Wat is je achtergrond?

Na een mooie studententijd in Groningen ben ik gaan werken bij één van de grootste uitzenders van het land. Hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de wereld van de arbeidsbemiddeling. Na bijna 3 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik Accountmanager geworden bij Octas. Voor mij een nieuwe sector en een andere vorm van dienstverlening, namelijk de detachering. Ik ben gestart met onze dienstverlening aan de Rabobank en focus me nu met name op Service & Advies functies.

Wat maakt jouw werk gaaf?

Waar ik enthousiast van word zijn al die verschillende mensen die ik de afgelopen jaren heb leren kennen. Recruiters, (hiring) managers en bovenal ook mijn collega’s. Iedereen verwacht wat anders van mij als Accountmanager en gezamenlijk zorgen zij ervoor dat ik iedere dag een beetje beter word in mijn werk.

Binnen welke business line van Octas ben jij werkzaam?

Ik ben werkzaam als fieldmanager voor de business line Service & Advies. Service & Advies is in de praktijk alles wat te maken heeft met klantcontact; face-to-face, chat, mail, webcam, you name it! Het gave aan deze business line is dat de kandidaten die hierin werkzaam zijn de ogen en oren van de bank vormen. Zij zijn met hun talenten gastheer/vrouw en adviseur voor klanten.

Hoe ziet jouw dag bij Octas eruit?

Mijn dag is (gelukkig) iedere dag anders. Liever neem ik je mee in hoe mijn werkweek eruitziet. De kern van mijn functie is tweeledig, enerzijds ervoor zorgen dat er gave Service & Advies functies zijn en anderzijds ervoor zorgen dat mijn klanten geholpen worden met hun HR-vraagstukken. Om dit voor elkaar te krijgen ben ik de helft van de week buiten de deur om te praten met onder andere Recruiters en Managers over hun uitdagingen. De andere helft ben ik bezig met het speuren naar nieuwe kansen, maken van afspraken, sparren met de Recruiters uit het Service & Advies team en af en toe een brandje blussen.

Waarom is jouw werk zo belangrijk?

Mijn belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat er meer dan genoeg leuke vacatures zijn op het gebied van Service & Advies. En dat is belangrijk omdat we alleen dan interessant zijn en blijven voor onze professionals. Zo kunnen zij ‘kiezen’ welke vacature het beste bij ze past en wordt de klant geholpen met de professional die het beste bij de vacature past.

Wanneer vind jij je werk het leukst en het uitdagendst?

Het leukste aan mijn baan vind ik wanneer ik mijn best moet doen een project te winnen waarbij er meerdere concurrenten zijn. Juist dan komt het aan op de relatie en is het super belangrijk om van alles op de hoogte te zijn, zodat je het beste voorstel kunt doen. En als dat lukt, dan ben je echt van meerwaarde als samenwerkingspartner.

Welke ontwikkelingen uit de branche vind jij het meest fascinerend en waarom?

De bancaire sector is enorm in beweging en dat betekent dat er continue wat anders gevraagd wordt van onze professionals. Vooral de transitie naar een online dienstverlening staat centraal. Wanneer onze professionals die klant dan toch aan de telefoon krijgen of in de bankhal spreken is het essentieel de verbinding te kunnen leggen. En ik ben benieuwd wat de robotisering de sector gaat brengen.

Een aantal persoonlijke vragen voordat je weer aan de slag gaat…

 • Wat is het vaakst afgespeelde nummer op Spotify?
  Dissolve me van Alt-J
 • Welk klusje vind je echt vreselijk om te doen?
  Mijn administratie, maar ik weet dat het belangrijk is.
 • Wat is je favoriete sport?
  Tennis en als het mooi weer is ben ik fan van een rondje op de racefiets.

Tags

  Dit bericht heeft geen tags.