Maak kennis met… Eelco Klene

Business line

Compliance & Risk

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

16-05-19

Wie is de persoon achter de Fieldmanager bij Octas?

Eelco heeft altijd in Krommenie gewoond, maar sinds kort heeft hij een prachtige woning uit 1928 gekocht. Daar woont hij samen met zijn vrouw Jonna en zijn zij de trotse ouders van hun zoontje Wessel (2). We hebben daarmee ook gelijk zijn grootste hobby te pakken, want dat is op dit moment lekker tijd spenderen met zijn jonge gezin. In de tijd die overblijft tennist hij graag met vrienden. Daarnaast is hij een groot fan van auto’s en volgt alle ontwikkelingen op dat gebied op de voet.”

Van bedrijfswetenschappen naar detachering, tell us more!

Wil je wat meer vertellen over jouw loopbaan Eelco? “Ja! Na het afronden van mijn master Bedrijfswetenschappen (MScBA) ben ik per toeval de arbeidsbemiddeling ingerold en gestart binnen de IT detachering. Na 2 jaar recruitmentervaring en 8 jaar Field Management ervaring in de IT detachering ben ik overgestapt naar de detachering in de bancaire wereld bij Octas. De arbeidsbemiddeling past mij goed, maar ik wilde graag een overstap naar een nieuwe sector. Ik houd van de balans tussen HR en commercie en zie het als uitdaging om mijn 3 stakeholders, de professional, de opdrachtgever en de eigen organisatie op 1 lijn te krijgen.

Binnen welke business line van Octas ben jij werkzaam?

“Binnen Octas ben ik als Field Manager verantwoordelijk voor professionals die werkzaam zijn in de business lines Compliance, Risk & Governance (CRG) en Zakelijk Financieren. Beide hele interessante business lines met hun eigen dynamieken. Zo is Compliance snel groeiend en met de focus van de DNB en de AFM ontwikkelt zich dit als 1 van de belangrijkste topics binnen de grootbanken. Maar ook zakelijk financieren is heel dynamisch. Wat doet IT?, wat doet dit voor bestaande en toekomstige functies?, simpelweg heel interessant.  Geen dag is hetzelfde! Ik rijd voor de wekelijkse update langs grootbanken als ABN Amro, Rabobank en ING en organiseer in-house dagen op de werkvloer bij onze professionals om ze te versterken op inhoud, de verbinding en betrokkenheid te  blijven behouden met Octas en de goede samenwerking te koesteren.

Wat is jouw rol als Fieldmanager?

“Allereerst ben ik er primair voor de professionals, enerzijds als manager en anderzijds als adviseur. Wat ik heel belangrijk vind, is dat een professional zich thuis voelt bij mij en volledig zichzelf kan zijn. Ik ben ook een vertrouwenspersoon, dus bij ziekte of privé-vraagstukken vind ik dat er makkelijk aangeklopt moet kunnen worden. Daarnaast vervul ik de rol van manager, dus ben ik verantwoordelijk voor het functioneren van een professional en zitten wij samen om tafel voor een evaluatie- en beoordelingsgesprek.

Hoe gaat het nu? Het hoe kunnen we samen stappen maken? Ook aan carrièreperspectief en de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te doen besteed ik veel aandacht. Kennis is key!

Naast mijn rol richting de professional ben ik er ook voor de opdrachtgever. Richting teammanagers en inkoop ben ik het aanspreekpunt met betrekking tot de werkzame professionals. Hierin streef ik naar maximale klanttevredenheid over onze Octas professionals, maar ook ben ik altijd op zoek naar nieuwe commerciële mogelijkheden binnen bestaande of nieuwe afdelingen.

Als laatste ben je als Fieldmanager de ambassadeur vanuit Octas richting zowel professional als klant. Hierin streef ik naar een Sterke connectie, ben ik een Bindende factor en Koester ik de relatie richting zowel professional als klant.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Als Fieldmanager vind ik het werken met professionals fantastisch en tegelijkertijd werkt de dynamiek van detachering verslavend. Ik kom bij de meest inspirerende en grote opdrachtgevers van Nederland in de bancaire sector over de vloer, zoals het hoofdkantoor van de ABN AMRO, ING en Rabobank. Daarnaast ga ik ook met regelmaat naar leveranciersevaluaties en leer ik de bank steeds beter kennen. Eigenlijk balanceer ik altijd op de scheidingslijn van HR en Commercie. Altijd klaar voor de medewerker, maar met een duidelijke commercieel en klantgerichte focus. Het is een hele gave uitdaging!”

En wat maakt jouw werk naast leuk ook uitdagend?

“Een rol als Fieldmanager bij Octas is een HR uitdaging, een commerciële uitdaging, maar ook een organisatorische uitdaging. Je bent namelijk de drijvende en verbindende kracht bij kwartaalbijeenkomsten en de meet-ups omdat je hierin schakelt met event locaties, met sprekers en het samenstellen van een programma welke aansluit op jouw doelgroep. Het doel van de meet-ups is om andere professionals binnen dezelfde business line met elkaar te verbinden en ze tevens inhoudelijk te versterken op een gekozen topic. Ook schrijf ik als Fieldmanager met regelmaat een blog en houd ik de business lines op de hoogte door middel van vlogs waarbij de boodschap richting de professional centraal staat. Een Fieldmanager zijn is een fantastisch mooie uitdaging bij Octas!

Enthousiast geworden over Octas? Bekijk hier onze actuele vacatures!

Tags

  • detachering