Maak kennis met…..Mike Kroon

Business line

HQ

Type

Collega's aan het woord

Gepubliceerd op:

16-11-18

Het beste aan wakker worden is...?

Om eerlijk te zijn ben ik niet bepaald een ochtendpersoon. Eerst druk ik een paar keer de snooze-knop in voordat mijn dag echt begint. Eenmaal uit bed ben ik altijd wel nieuwsgierig naar wat de dag mij gaat brengen!

Ik ben…

Mike Kroon. Ik ben 34 jaar en eigenlijk altijd vrolijk. Ik zit slecht stil. Daarom ben ik bijna altijd wel met iets in de weer. Overigens ben ik soms ook in staat om een hele avond te bankhangen. Ik woon in Amsterdam Noord en ga graag citytrippen. De volgende bestemming is Constanta in Roemenië! In mijn weekenden ben ik regelmatig met vrienden te vinden of bezoek ik een wedstrijd van Ajax.

Achtergrond

Tijdens mijn hbo studie Human Resource Management ben ik aan de slag gegaan bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een erg leuke baan waarbij ik op de HR afdeling werkte aan een beleidsdocument. Ik ontdekte daar dat ik graag meer persoonlijk contact wilde. Na mijn studie ben ik daarom aan de slag gegaan bij een andere organisatie. Daar heb ik mooie stappen kunnen zetten als Recruiter, Accountmanager en Opleidingsmanager. Anderhalf jaar geleden was ik toe aan een nieuwe stap. Via een aantal klanten ben ik voorgedragen bij Octas. Hier werk ik nu anderhalf jaar samen in een fijn team en ben ik werkzaam als Accountmanager Hypotheken.

Businessunit Compliance & Risk

Als Accountmanager voor onze business line Compliance & Risk ben ik verantwoordelijk voor het vinden van mooie en uitdagende projecten bij opdrachtgevers voor mijn recruitmentcollega’s. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen en leer graag nieuwe organisaties en afdelingen kennen. Samen met mijn collega Accountmanagers ben ik verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitbreiden van onze klanten.

Alleen het beste voor onze connecties!

Voor onze sterke connecties willen wij uiteraard het beste en niets anders dat het beste!
Dat betekent dat wij goed luisteren naar onze klanten en onze collega’s in het veld. Niets is zo veranderlijk als de financiële dienstverlening momenteel. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Actueel blijven en alles weten over de nieuwste ontwikkelingen is daarom key. Een extra stap zetten en kijken hoe wij onze collega’s en onze klanten verder kunnen helpen in hun ontwikkeling, blijft een mooi onderwerp van gesprekken.

Waarom Accountmanagement

Na mijn studie wilde ik aan de slag gaan in een vak waarin ik medewerkers en bedrijven verder kan helpen en waar contact de basis is van mijn functie. Accountmanagement is een veelzijdig beroep waarin ik veel vrijheid heb (letterlijk in de zin dat ik veel onderweg ben) en in contact sta met collega’s en klanten. Goede en duurzame contacten opbouwen waarmee wij afdelingen verder helpen, vind ik het mooiste aan dit beroep. In de rol van Accountmanager bij Octas zit ik perfect!

Een dag in het leven van Accountmanager bij Octas

Vaak begint mijn dag de avond ervoor al. Dan kijk ik in mijn agenda hoe mijn dag eruit gaat zien. Heb ik afspraken? Waar gaat de reis heen? Zijn er zaken die ik ’s ochtends gelijk kan afronden? Etc.
In de ochtend kijk ik of er prioriteiten zijn en ga ik daarmee aan de slag. Uiteraard pak ik daar gelijk een kop koffie bij. Het begint vaak met het beantwoorden van een aantal e-mails, belafspraken die ik heb gemaakt en soms een overleg met een collega. Daarna heb ik meestal afspraken bij klanten door heel Nederland. Als ik weer terug ben op het kantoor bij Octas zet ik alle gesprekken van de dag op een rij: wat er is besproken, waar acties op uitgezet moeten worden en eventueel nog wat aantekeningen die van belang kunnen zijn. De laatste belletjes pleeg ik vanuit de auto onderweg naar huis.

Ontwikkelingen in de branche

Er zijn zoveel ontwikkelingen in de bancaire sector en ze volgen elkaar allemaal in een rap tempo op. In de interviews met mijn collega’s Ymke van Dam en Marie-Anne Bekkers heb je er al een aantal kunnen lezen. Het is voornamelijk de snelheid en doorlooptijden, de digitalisering op afdelingen en de aanpassingen op competenties die een grotere en belangrijkere rol gaan spelen in de sector. Daarnaast zijn de banken bezig met een aantal ontwikkelingen zoals aflossingsvrije hypotheken, centralisering, kwaliteitscontroles en de gevolgen van een aantrekkende huizenmarkt.

Een aantal persoonlijke vragen voordat je weer aan de slag gaat….

 • Wat is het vaakst afgespeelde nummer op Spotify?
  Ik heb niet een nummer wat ik vaak afspeel. Ik luister graag naar de radio, maar mijn smaak varieert nogal van bijvoorbeeld Armin van
  Buuren naar André Hazes of Limp Bizkit.
 • Wat is één van je meest favoriete quotes?
  “Zonder wrijving geen glans”.
 • Welk klusje vind je echt vreselijk om te doen?
  Op mijn werk vooral de administratieve klussen die er bij horen. Thuis; strijken of de afwas doen. Verschrikkelijk! 🙂

Tags

  Dit bericht heeft geen tags.