Nieuwe bazen met een sterke connectie

Nieuwe bazen met een sterke connectie

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-01-18

Op 25 januari kregen wij 2 nieuwe bazen voor 1 dag. De ‘Bazen van Morgen’ van stichting Jinc; Lakshya en Jasmijn, namen voor een dag het roer over bij Octas. En wat een bijzondere dag hebben wij met hun beleefd! Er werd niet alleen veel gelachen, er werd ook hard gewerkt aan nieuwe ideeën!

De spanning was goed te zien

De dag begon op de school van onze Bazen van Morgen, waar Jan (Directeur van Octas) en Miranda (Contentmarketeer bij Octas) hun ophaalden. De spanning bij de Bazen was goed te merken bij de eerste kennismaking. Waar de 1 nog heel stil en terughoudend was, was de ander juist enorm energiek en vertelde aan 1 stuk door allemaal leuke verhalen! Nog even snel op de foto, succes gewenst krijgen van de juf en hup de auto in richting het kantoor van Octas! In de auto mochten de Bazen uiteraard de muziek bepalen en vertelden ze 1 voor 1 iets meer over zichzelf.

Er is hier een pingpongtafel!

Met dank aan de 2 Bazen was de autorit een echt feestje geworden! Bij aankomst op het kantoor van Octas werden de kinderen hartelijk ontvangen door alle collega’s. En wat was dat spannend; al die nieuwe gezichten zorgden er toch weer voor dat de Bazen van Morgen een beetje zenuwachtig werden. Maar dit was niet van lange duur, al snel begonnen de kinderen te wennen aan de nieuwe omgeving en gingen zich als ‘echte’ Bazen gedragen! Na een kennismakingsrondje kregen Bazen van Morgen een rondleiding van de Baas van Vandaag (Jan) door het kantoorpand. Van de werkplekken tot de sportschool en van de pingpongtafel en tot het dartbord, de verse Bazen keken hun ogen uit! Met de komst van onze 2 nieuwe Bazen hadden wij natuurlijk wat te vieren! Onder het genot van een heerlijke taart en een lekker glas limonade werd er kort gepauzeerd met het hele team en was er natuurlijk tijd voor een potje tafeltennis. Na deze pauze begon de dag voor Jasmijn en Lakshya als Bazen pas echt!

Je geeft geen antwoord op mijn vraag...

Onder begeleiding van onze Recruiter Geert-Jan voerden de Bazen een volledig sollicitatiegesprek, zoals alle Recruiters van Octas dit doen. Tijdens dit onderdeel leerden de Bazen van Morgen hoe ze van begin tot eind een sollicitatiegesprek moeten voeren en welke beslissingen je als Recruiter moet nemen tijdens zo’n gesprek. Marketing & Communicatie Specialist Kim ging de uitdaging aan om op haar baan te solliciteren als kandidaat

Als echte Recruiter stel je natuurlijk geen gemakkelijke vragen. Zo nu en dan werden er dan ook pittige vragen door Jasmijn en Lakshya gesteld. Kim probeerde natuurlijk steeds zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen, zodat ze haar baan zou krijgen. Helaas bleek dit bij de nieuwe Bazen nog niet zo makkelijk. “Je geeft geen antwoord op mijn vraag”, zei Baas Jasmijn als kritische noot op het niet letterlijk beantwoorden van haar vraag. De pittige en grappige vragen wisselden zich in vlug tempo af. En dat zorgde voor een zeer interessant gesprek. Nadat de Bazen van Morgen kort met elkaar hadden overlegd, besloten ze dat Kim de baan had verdiend. Er was alleen wel 1 eis; Kim moest eerst 2 functies uitproberen tijdens haar proeftijd en pas daarna werd een definitieve beslissing gemaakt voor welke rol het beste bij haar zou passen. Als ze haar proeftijd succesvol door zou komen, dan werd ze wel meteen beloond met een loonsverhoging! Dat zijn nog eens fijne bazen toch?

Tijd voor een fotomoment

Na de sollicitatieprocedure gingen de Bazen van Morgen langs de collega’s om te kijken of het nog goed ging op de werkvloer en of er nog iemand hulp nodig had. Omdat de dagelijkse werkzaamheden goed gingen kregen de Bazen de gelegenheid om nog eventjes te ontspannen voor de lunch. Samen met Jan hebben ze toen een leuke social media post gemaakt.

Verbeterpuntjes

Aan de hand van een presentatie hebben Jasmijn en Lakshya verteld hoe ze de dag hebben ervaren! Het is een dag die ze niet snel zullen vergeten. Ze vonden het zelfs zo leuk dat ze later zelfs bij ons willen gaan werken! Wel hadden ze een aantal verbeterpunten voor het sollicitatiegesprek:

  • Er moeten meer grappen in (zorgt voor een ontspannen sfeer)
  • Hele gekke vragen stellen (kennis testen van de kandidaat, bijvoorbeeld financieel: hoeveel naalden heeft een kerstboom –> kan iemand wel echt goed met cijfers omgaan)
  • Een rollenspel spelen (testen of de kandidaat echt kennis heeft van het vakgebied)

Afsluiting van de dag

In de middag gingen alle Bazen van Morgen en de Baas van Vandaag naar een gezamenlijk congres. Het was een interactieve middag. Tijdens deze middag konden de Bazen van Morgen en Vandaag hun ervaring delen en gaven ze elkaar tips. Terugkijkend op deze dag kunnen we zeggen dat we hebben genoten en willen Jasmijn en Lakshya bedanken voor hun komst! Wij hebben weer een boel nieuwe dingen mogen leren en uiteraard doen wij volgend jaar graag weer mee!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • JINC