JINC & Octas: een sterke connectie

JINC & Octas: een sterke connectie

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

24-05-22

Het doel van JINC past perfect in de kernwaarden die Octas heeft: ‘koesteren, versterken, verbinden’. Om die reden is Octas al jaren trotse partner van JINC. Onze professionals helpen en ondersteunen de gezamenlijke missie: íeder kind, dezelfde kansen laten krijgen.

En vrijwilligerswerk hoeft niet veel tijd te kosten. Denk aan een sollicitatietraining. Iets wat iedereen goed zou kunnen doen! Of een middagje Taaltrip, waarbij je vreemdtalige Nederlanders wegwijs maakt op bijvoorbeeld Schiphol of in het Vondelpark. Allebei toegankelijke activiteiten met uitstekende begeleiding vanuit JINC.

JINC helpt jongeren onderweg naar werk

Ieder kind heeft talent. Groot of klein. Maar ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind dezelfde kansen krijgt. Dat doet JINC niet alleen. Als vrijwilliger help je bij deze missie, door eenmalig of vaker je in te zetten. Dit is laagdrempelig, met een presentatie van 1 uurtje of een taalworkshop. Wellicht weet je nog niet welk project er goed bij jou past. In dit artikel vertellen verschillende Octas collega’s hoe zij zich inzetten voor JINC.

Sollicitatietraining motiveert leerlingen om de eerste stap te zetten

Charlotte gaf samen met collega Sophie sollicitatietraining op een middelbare school in Amsterdam.

Charlotte: “Voorafgaand aan de training hadden alle leerlingen een brief en een cv gemaakt voor een bijbaan die hen erg leuk leek. Eerst gingen Sophie en ik een slecht sollicitatiegesprek nadoen om het ijs een beetje te breken en alvast wat aandachtspuntjes aan het licht te brengen. Daarna gingen de leerlingen met een van ons een sollicitatiegesprek naspelen. De leerlingen gaven elkaar dan positieve feedback en tips. In de laatste rondes wilde de leerlingen zelf ook graag interviewer spelen. Hier zagen we een aantal recruiters in de dop!”

Sophie: “Als recruiter is het heel leuk om alle tips die je hebt vanuit de praktijk over te brengen op de kinderen en hen wat waardevols bij te brengen. JINC bereidt je goed voor op de training, dus zelfs als jouw vakgebied iets heel anders is, kun je deze training geven. Fijn om op deze manier bij te dragen aan de maatschappij! Zelf heb ik ook geleerd dat ik het heel leuk vind om voor een klas te staan en mensen verder te helpen, ik zou het zo weer doen en iedereen aanraden.”

Carrière coaching is de kickstart naar een bijbaan

Stel: je bent 15 jaar, weet weinig van de arbeidsmarkt en je hebt niet veel mensen in je omgeving met wie je over je toekomst kan praten. Toch moet je kiezen wat je na het vmbo of de havo gaat doen. Dan kun je een Carrière Coach goed gebruiken. Leonie heeft net het project ‘Carrière Coach’ afgerond.

Leonie: “Deelname aan een Carrière Coachtraject kost je, inclusief voorbereiding, ongeveer 24 uur. Het traject bestaat uit vijf sessies, waarin je de leerlingen echt persoonlijk leert kennen. Het is ontzettend belangrijk om een veilige omgeving te creëren, waardoor jij als coach een goed beeld krijgt van wie de leerling is en wat hem of haar kan helpen. De leerlingen zijn ontzettend dankbaar en waarderen jouw aanwezigheid. Twijfel je of dit bij jou past? Nieuwe coaches worden door JINC niet in het diepe gegooid: je wordt klaargestoomd voor deze rol door middel van een briefing en een training. Ook is er een online coachomgeving beschikbaar om goed voorbereid in gesprek te gaan met jouw leerlingen. Bovendien staan medewerkers van JINC tijdens het hele traject klaar voor advies. Tijdens mijn traject was er met de andere coaches ook een whatsapp-groep aangemaakt waarin we tips en tricks deelden. Het moment waar je naar toe werkt is het aanmelden van de leerlingen voor hun vervolgopleiding. De leerling voelt zich trots en als coach ben je misschien nog trotser!”

Baas van Morgen zorgt voor bredere kijk op de arbeidsmarkt

Al 5 jaar geeft Octas voor een dag de stoel van onze directeur Jan af aan een scholier uit een wijk met een sociaaleconomische achterstand. Er is geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. Jan vertelt er meer over:

Jan: Het mooiste van de Baas van Morgen is dat het de kids een enorme boost geeft in het zelfvertrouwen. Al snel voelen zij zich thuis en ‘ownen’ gewoon je kantoor, heerlijk. Daarnaast vind ik dat dit initiatief de scholieren van een bijzondere ervaring voorziet die ze anders niet gemakkelijk krijgen. Dit zorgt voor een eerlijkere start voor deze kinderen op de arbeidsmarkt en een iets meer gelijker speelveld. Zelf leer ik altijd weer hoe goed ik het toch altijd heb gehad in mijn jeugd en dat niets in het leven vanzelfsprekend is. Meestal heb ik ook leuke persoonlijke gesprekjes waar ik altijd weer verast wordt door de bijzonder eigenschappen, uitspraken en inzichten die de kids aan mij geven. Al met al zeer waardevol voor alle partijen. Aankomende maand staat de Baas van Morgen weer op de agenda. Deze week heb ik digitaal alvast kennis gemaakt met onze Baas Sam, ik kijk er met veel plezier naar uit om hem straks te ontvangen!”

Jan van Dijk, CEO van Octas en Gio, die Baas van octas voor 1 dag was

Tags

  • JINC
  • MVO
  • werkgeluk