Onboarding bij Octas: zo kleuren we jou oranje!

Onboarding bij Octas: zo kleuren we jou oranje!

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

07-10-21

Onboarding, het grootste jeukwoord van 2021, is iets wat Octas ontzettend belangrijk vindt. Weet je wie je waar kan vinden? Zijn de verwachtingen helder? Hoe zorg jij dat je je thuis gaat voelen op je werk? Hoe bouw je aan een sterke connectie? Dit zijn allemaal vragen die jij, zeker aan het begin van je nieuwe baan, beantwoordt wilt hebben. In deze blog nemen we je mee in waarom Octas haar medewerkers ‘oranje kleurt’ middels onboarding.

Waarom onboarding?

Je werkgever écht goed leren kennen, weten hoe jij toegevoegde waarde kunt leveren, je thuis voelen op je nieuwe werkplek en bij je nieuwe collega’s en weten hoe je snel het beste uit jezelf kunt halen. Dit zijn de doelen die jij volgens Octas moet bereiken tijdens de onboarding als je bij Octas komt werken. Deze doelen maken onboarding een belangrijk begrip voor Octas én voor jou. Vanuit de kernwaarden koesteren, versterken en verbinden is het onboardingsprogramma ontwikkeld. Zo kleuren we jou, als nieuwe professional, helemaal oranje!

Onboarding in de praktijk

Wat is een betere plek om jou oranje te kleuren dan onder het oranje plafond van Octas HQ? Dit heeft geleid tot een maandelijkse onboardingsdag waarbij alle nieuwe medewerkers, zowel intern als extern, aanwezig zijn. De belangrijkste aspecten van deze dag vind je hieronder:

  • Speciaal voor jou komen verschillende inspirerende sprekers aan het woord: van een gastspreker die een actuele case uit de sector met je bespreekt tot één van onze oprichters die je meeneemt in het Octas DNA.
  • Tijdens de onboardingsdag krijgt je netwerk direct al een boost doordat je nieuwe en bestaande medewerkers leert kennen. Het grote netwerk is een van de vele voordelen van detacheren, en levert een verbreding van je kennis en kunde op.
  • Het doel is om jou oranje te kleuren, en dus thuis te laten voelen bij nieuwe werkgever en collega’s. Dit maakt dat er een warm welkom is en een open en informele sfeer is.

Persoonlijke communicatie

Voorafgaande deze fysieke dag bouwt de Recruiter samen met jou vanaf het eerste moment aan een sterk begin. Vervolgens pakt de Businessmanager het vanaf de contractbespreking over. Hier ga jij niet zonder brede glimlach, duidelijke verwachtingen en Octas welkomstpakket de deur uit! De Businessmanager begeleidt je door middel van verschillende contactmomenten door de eerste maanden heen. Eenmaal volledig ‘on board’ blijft de Businessmanager een continue rol spelen in jouw loopbaan als professional. Hij of zij is je manager en staat voor je klaar om je te begeleiden in je loopbaan en tijdens je opdrachten.

Reacties

Het nieuwe onboardingsprogramma loopt nu sinds 2019, is compleet gedigitaliseerd in 2020 en in oktober 2021 is de eerste fysieke editie gehouden. De deelnemers zijn erg enthousiast:

“Interactief, goed georganiseerd programma. Ik heb mij geen seconde verveeld en vond het super leerzaam. Dat je op deze dag je collega’s leert kennen vind ik echt van toegevoegde waarde.”

“Warm welkom, je wordt gezien en gehoord en je merkt dat je echt nodig bent. Dat gevoel maakt het persoonlijk, bij Octas ben je zeker geen nummer!”

“Enorm persoonlijk, een onboarding zoals bij Octas heb ik nog niet eerder meegemaakt. Je merkt echt dat ze zelf veel waarde hechten aan het betrekken van nieuwe collega’s bij de organisatie en dat er veel tijd in het programma is gestoken. Super!”

“Er was gelijk een klik met de hele groep, wat het naast een leerzame, vooral een inspirerende dag maakte.”

1,5 meter onboarding

In een tijdelijke 1,5 meter maatschappij is onboarding even belangrijk voor Octas. Ook digitaal willen wij dat jij je thuis en dus oranje voelt bij Octas. We zijn volop bezig met ‘1,5 meter onboarding’ zodat we nieuwe medewerkers veilig en vertrouwd kunnen verwelkomen in hun nieuwe baan bij Octas. Ondertussen houden we de digitale connectie sterker dan ooit! Onze recruiter Joris Hemmes vertelt hoe hij dit heeft ervaren.

“Een warm bad. Zo zou ik mijn gevoel over de onboarding bij Octas beschrijven. Ondanks dat ik thuis zit voel ik mij verbonden met mijn nieuwe werkgever en collega’s. De lijnen lijken door de afstand lang, maar toch zijn ze kort. Iedereen staat voor me klaar als ik vragen heb. De online pubquiz bij de maandaftrap zorgde er ook voor dat ik mijn collega’s digitaal op een informele manier leerde kennen.”

Wil jij de Octas onboarding meemaken? Bekijk hieronder onze vacatures:

Onze vacatures

Tags

  • detachering
  • event