Op naar meer projecten!

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-10-18

Sinds de oprichting van Octas in 2004 zijn we ontzettend gegroeid. Inmiddels werken ruim 150 banking professionals voor ons. Deze banking professionals worden bij verschillende opdrachtgevers op verschillende projecten ingezet. Naast de grote groei in professionals, zijn wij ook gegroeid in het aantal opdrachtgevers en het aantal projecten. Op dit moment werken onze banking professionals voor bijna alle banken en serviceproviders (in de bancaire sector) van Nederland. Uiteraard willen we nog verder groeien en nog prominenter aanwezig zijn in de bancaire sector!

We're on a mission!

Niet voor niets gebruik ik in mijn werk deze slogan! Onze missie is de volgende: ‘’Octas wil op een verantwoorde wijze een toonaangevende rol spelen in alle bewegingen op de arbeidsmarkt binnen de financiële sector”. Onze strategie is om te zorgen voor structurele kwantitatieve en kwalitatieve groei van het aantal onderhanden projecten in ons huidige marktsegment. Daarnaast breiden we onze activiteiten uit in aangrenzende marktsegmenten en verdiepen we ons functiepallet binnen bestaande relaties.

Wat betekent dit concreet?

Wij willen elke dag beter worden en groeien! Dit kan bijvoorbeeld door meer professionals te plaatsen bij een opdrachtgever waar we al mee samenwerken. Maar dit kan ook door professionals te leveren aan een nieuwe opdrachtgever voor misschien een hele nieuwe opdracht!
De afgelopen 14 jaar zijn we flink uitgedijd en hebben we deelgenomen in vele mooie en grote projecten. Er zit een groot voordeel aan grote projecten. Wij krijgen daarin vaak de mogelijkheid om samen met de opdrachtgever onze professionals op te leiden en te begeleiden om ze nog beter te maken. En omdat er op een groot project vaak meerdere van Octas professionals zitten, is het voor de professionals ook vaak gemakkelijk om elkaar te ondersteunen. Ambitieuze, grote projecten zijn altijd interessant voor ons. Door onze rijke ervaring en ons grote netwerk aan sterke connecties kunnen wij dergelijke aanvragen goed aanpakken.

Hieronder blikken we terug op een aantal gave projecten waaraan wij het afgelopen jaar hebben deelgenomen en kijken we ook alvast vooruit naar de toekomst van Octas.

Wij staan voor duurzame relaties

Het eerste project wat ik wil benoemen is een recente. Bij één van onze grootste opdrachtgevers zijn wij gevraagd om banking professionals te leveren voor een Customer Due Diligence (CDD) project. Deze opdracht is ontstaan doordat wij goed met onze opdrachtgevers in verbinding staan. In dit geval wisten wij zo ruim van tevoren dat dit project ging spelen. Door onze duurzame relatie met de opdrachtgever zijn wij preferred supplier geworden. En vanaf dat moment hebben we direct professionals kunnen leveren voor dit project. We hebben voor dit project nieuwe banking professionals aangenomen, maar er zijn bijvoorbeeld ook professionals na de einddatum van hun huidige project doorgestroomd naar dit project, zo konden ze direct aan de slag!

Heldere afstemming

Naast dat er binnen de financiële sector veel werk verricht in CDD projecten, is er nog een aanzienlijk project dat meer dan de moeite waard is om te benoemen en dat is het project rentederivaten. Vanwege de omvang van het project, is dit project in diverse deelprojecten opgesplitst. Door korte lijnen met de opdrachtgever, een flexibele houding van beide kanten en duidelijke communicatie, heeft ons recruitmentteam snel de juiste banking professionals kunnen leveren.

Ter ondersteuning van de business

Naast de hiervoor beschreven opdrachten, helpen we opdrachtgevers ook bij het leveren van capaciteit bij bijvoorbeeld een organisatieverandering. Zo had een opdrachtgever onlangs te maken met een centralisatieslag die gemaakt moest worden binnen de organisatie. Onze professionals zijn op verschillende afdelingen ter ondersteuning van de business aan de slag gegaan. Hierbij werden de professionals ook voorzien van een opleiding door de opdrachtgever, zodat zij hun rol nog beter konden vervullen.

Op naar nog meer mooie opdrachten!

Richting de toekomst staan er nog veel meer mooie opdrachten op de planning voor Octas. Zo zijn we in ons vakgebied Hypotheken met opdrachtgevers in gesprek over het leveren van capaciteit voor projecten die betrekking hebben op onder andere aflossingsvrije hypotheken. Daarnaast bekijken we diverse mogelijkheden om onze professionals klaar te stomen voor toekomstige ontwikkelingen. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte!

Daag ons uit! Denk met ons mee! En laat ons ook met jouw meedenken!

Tags

  • detachering