Jong én professioneel: Recruiter Julie over haar functie

Jong én professioneel: Recruiter Julie over haar functie

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

29-09-20

Wie is de persoon achter de functie Recruiter?

Ik ben Julie, 22 jaar en woon in Amsterdam. Na het behalen van mijn bachelor Psychologie aan de VU heb ik voor het recruitment vak gekozen. Naast mijn werk besteed ik mijn tijd heel graag aan sporten en leuke dingen doen met mijn vrienden.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De raakvlakken tussen recruitment en psychologie maken mijn werk zo leuk. Psychologie heb ik gekozen omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen en waarom ze doen wat ze doen. In het recruitment vak moet ik goed aanvoelen of iemand geschikt is voor een opdracht. Hierbij is het belangrijk om de juiste vragen te stellen, de situatie goed in kaart te brengen, er écht achter te komen wie de persoon achter het CV is en of deze persoon geschikt is voor de opdracht van de klant.

Wat houdt je functie precies in?

Het doel van mijn functie is om Octas te laten groeien door kredietspecialisten (zoals financieringsspecialisten en accountmanagers) aan te nemen ten behoeve van de projecten bij onze relaties. Om dit doel te bereiken zoek en vind ik kandidaten voor opdrachten die gericht zijn op Zakelijk Financieren. Hierbij beheer ik relaties en ga ik op zoek naar de perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgevers. Gedurende een week houd ik mij bezig met contact zoeken, netwerken, loopbaanmogelijkheden bespreken en mijn collega’s versterken.

Waarom Zakelijk Financieren?

Het werk dat Zakelijk Financieren professionals doen vind ik enorm interessant. Het is betekenisvol werk omdat zij ervoor kunnen zorgen dat ondernemers daadwerkelijk kunnen gaan ondernemen. In mijn werk praat ik veel met professionals die zich bezighouden met bedrijfsfinancieringen en dus in de zakelijke kredietverlening werkzaam zijn. Opvallend is dat ze allemaal met zoveel passie en enthousiasme over hun werk vertellen. Dat maakt het voor mij nóg leuker om ze te verbinden aan een opdracht.

Welke uitdagingen zie jij in je werk?

Je hebt als Recruiter niet zomaar de juiste kandidaat voor een opdracht gevonden. Naast geschikte werkervaring en opleiding, is de wilskracht, motivatie en communicatieve vaardigheid van groot belang. Ook zal de persoon zich zowel bij Octas als de opdrachtgever thuis moeten voelen als werknemer. Daarnaast zijn er verschillende ontwikkelingen in de markt die het soms een uitdaging maken om de perfecte match te vinden. Zo veroorzaakt de coronacrisis een andere balans in vraag en aanbod. Deze uitdagingen maken dat we continu op zoek zijn naar verbetering. En dat is een van onze krachten, wij versterken!

Koesteren, versterken en verbinden: hoe dan?

Deze kernwaarden vind ik terug in mijn dagelijkse werk. Als Recruiter is het natuurlijk mijn primaire taak om talent aan Octas én aan onze klanten te verbinden. In het verbinden probeer ik altijd een sterke connectie te maken. Dit doe ik door regelmatig contact te houden en behoeftes uit te vragen. Ook deel ik de ontwikkelingen en recente updates, zodat kandidaten weten wat ze aan mij en Octas hebben. Het geeft mij energie als ik dit ook terugkrijg van de mensen waarmee ik spreek. Laatst zei een kandidaat dat hij zich enorm gewaardeerd voelde door mij omdat ik pro actief contact met hem onderhield. Daarnaast versterk ik natuurlijk ook mijn collega’s door een goede samenwerking en continue feedback.

Heb jij wel eens nagedacht over een andere baan? Of heb je wel eens nagedacht over dezelfde baan, maar dan op een andere manier? Julie gaat graag met je in gesprek over de carrière mogelijkheden bij Octas. Je kunt haar bereiken op: 06 36 57 91 58 en j.bocxe@octas.nl of ontdek de gerelateerde vacatures hieronder.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • recruiter
  • zakelijk financieren