Recruitment bij Octas: match made in heaven!

Recruitment bij Octas: match made in heaven!

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-06-19

Onze recruiters zijn dagelijks aan het werk om naast het werven van kandidaten die passen bij Octas, ook de match te maken met een van onze opdrachtgevers. Binnen de financiële sector werken we samen met verschillende grootbanken en verzekeraars. We bewerken de markt vanuit vier businessunits, namelijk: Service & Advies, Hypotheken, Zakelijk Financieren en Compliance & Risk. Binnen de business lines werven we onder andere: adviseurs dagelijkse bankzaken, hypotheekadviseurs, financieringsspecialisten en cdd analisten.

Eigenschappen van een goede recruiter

Om vanuit een eerste gesprek al naar voren te kunnen halen of een kandidaat bij ons past, moet je écht kunnen luisteren naar wat er wordt gezegd. Maar vooral ook om in een gesprek de juiste informatie naar voren te halen, moet je ook de juiste vragen stellen. Daarnaast let je op de woordkeuze en zegt lichaamstaal soms meer dan duizend woorden. Een intake duurt meestal een uur. Zestig minuten om tot de kern van iemands ambities én competenties komen en daarnaast de kandidaat te enthousiasmeren over Octas als werkgever. Als recruiter kan jij dit van nature, maar met trainingen maken we jou toch elke dag nog een beetje beter! Soms werf je voor een groot project, zo hebben we nu een aanvraag open staan voor Financial Crime Analisten. Doorzettingsvermogen en stressbestendigheid zijn dan fijne eigenschappen!

Wat onderscheidt Octas?

Octas is een persoonlijke organisatie. We geven veel om jouw werkgeluk en hebben persoonlijk leiderschap bovenaan de competentie ladder staan. Als je zelf veel inzet toont, zijn de mogelijkheden oneindig. Je mag trainingen en opleidingen volgen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook neemt Octas veel tijd voor kandidaten en luistert goed naar wat iemand zoekt en wilt. Wij hebben veel aandacht voor een duurzame relatie met onze professionals. Waarin we altijd meedenken met de ambities van onze professionals, zowel bij start van de arbeidsrelatie als tijdens. Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel nodig. Als recruiter ben je namelijk van A-Z verantwoordelijk voor het hele recruitment proces. Vanaf het tekenen van het contract gaat een kandidaat pas over naar zijn of haar businessmanager.

Jij als recruiter bent de expert

Zoals eerder aangegeven werken we met vier verschillende business lines. Als recruiter werk je binnen één van deze business lines. Dit maakt jou specialist op één vakgebied. Doordat je je specialiseert in één van de vier business lines, kun jij als recruiter veel meer expertise leveren! Je weet wat de markt beweegt en waar de kansen liggen, juist omdat jij je op één werkgebied kan concentreren. Je hebt commercieel inzicht, je ziet kansen voor zowel Octas als de kandidaat. We willen de ideale match en dat is soms niet de makkelijkste weg, maar als het dan lukt, geeft dat wel super veel voldoening!

Workflow van een recruiter

Tot slot is er een nauwe samenwerking zowel binnen de business units, als tussen verschillende interne teams (recruitmentteam, businessmanagementteam en business developementteam). Zo mag jij mag meedenken over het proces van bijvoorbeeld marketing en is jouw feedback onderdeel van de groei bij Octas. Geen dag is hetzelfde als recruiter bij Octas, maar wij hebben wel een weekstructuur waar wij ons aan houden. Zo starten we dagelijks met een dagstart en sluiten we de week af met een weekaftrap.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • recruiter