Solliciteren, maar wat als mijn recruiter thuiswerkt?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

23-03-20

Solliciteren naar een nieuwe baan, hoe gaat dat nu precies in z’n werk als iedereen thuis zit? Die vraag krijg ik vaak te horen van kandidaten, logisch, ik zou het zelf ook hebben als ik op zoek was naar een nieuwe baan.

De grootste verandering

Eigenlijk is de grootste verandering met betrekking tot “traditionele recruitment” het digitale gedeelte. Logisch, want we werken allemaal thuis. Waar een deel digitaal ging gaat nu alles digitaal. Hieronder de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot het traditionele recruitmentproces:

Telefonisch contact

Hier verandert nog niets! Snel na je sollicitatie wordt er via de telefoon contact met je opgenomen. We horen super graag waarom je hebt gesolliciteerd op deze functie en bespreken wij met jou de mogelijkheden. Zien we een match? Dan plannen we een vervolggesprek! Vanaf hier pakken we het anders aan!

Videobellen

Welkom in het digitale gedeelte! Waar we je normaliter na het telefoongesprek zouden uitnodigingen voor een gesprek bij ons op kantoor, gebeurt dit nu via videobellen! Zo’n gesprek op afstand is iets uitdagender dan bij ons op kantoor. Wat gaan we bespreken? Aan de hand van je CV kijken we naar wat je gedaan hebt in je loopbaan en wat jouw grote successen zijn geweest. In het begin is het altijd even wennen, zowel voor mij als voor de kandidaat, maar gaande weg het gesprek is het eigenlijk hartstikke effectief. Het doet mij een beetje denken aan thuis solliciteren van de IKEA .

Heb je moeite met hoe je dit precies moet inregelen? Snap ik, sommige kandidaten hebben nog nooit gebeld via video. Hier een paar snelle tips om jouw videosollicitatie tot een groot succes te maken:

  • Zet je telefoon neer op een statief. Heb je geen statief, dan kun je een stapel boeken (tip: kookboek de Zilveren Lepel is uitermate geschikt) of een pak drinken gebruiken. Dit zorgt voor rust in het beeld.
  • Let goed op achtergrondgeluiden. Woon je in een drukke straat, sluit dan alle ramen even zodat je beter verstaanbaar bent. Staat de radio voor jou heel zacht aan? Met videobellen kan dit alsnog behoorlijk storen.
  • Tot slot, let op achtergronden. Ga bijvoorbeeld niet voor een raam zitten of pal in de felle zon (hoe goed we die nu ook kunnen gebruiken). Het beste is gewoon een neutrale muur. En zit je voor een witte muur? Dan is het misschien ook verstandig even op te letten dat je geen witte blouse draagt. Casper het spookje werkt voor zover wij weten niet in de financiële sector 😉

Contact warmhouden

Hier is het grootste verschil merkbaar. Normaliter zouden we je als professional van Octas voorstellen aan onze opdrachtgevers. Dit gebeurt veelal nog steeds (wederom digitaal), maar omdat veel van onze opdrachtgevers dezelfde maatregelen als wij hebben kan dit langer duren dan gebruikelijk. Niet getreurd, je bent en blijft een sterke connectie van Octas.

Laten we ten alle tijden ook niet vergeten dat we ook weer teruggaan naar een normale situatie. Tot die tijd, is er meer dan genoeg tijd om onze nieuwe professional (jou dus) nóg beter te leren kennen.

Heb je in de tussentijd nog prangende vragen, stel die dan direct aan je recruiter. Zij/hij kan je direct helpen. Klik op de onderstaande knop om het hele team te ontmoeten!

Misschien kan ik al iets voor je betekenen? Dan kun je mij appen, bellen, mailen of trek de stoute schoenen aan en klik gelijk op die videobutton om met mij in contact te komen 😉

Tags

  • recruiter
  • solliciteren
  • vacatures