Solliciteren in de coronacrisis: zo gaat dat bij Octas!

Solliciteren in de coronacrisis: zo gaat dat bij Octas!

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

07-05-20

Solliciteren naar een nieuwe baan in de financiële sector, hoe gaat dat nu precies in z’n werk als iedereen thuis zit? Die vraag krijg ik vaak te horen van kandidaten, logisch, ik zou het zelf ook hebben als ik op zoek was naar een nieuwe baan. In deze blog neem ik, Wousje (recruiter), jou mee in onze huidige werkwijze.

De grootste verandering

Eigenlijk is de grootste verandering met betrekking tot “traditionele recruitment” het digitale gedeelte. Logisch, want we werken allemaal thuis. Waar een deel digitaal ging gaat nu alles digitaal. Hieronder de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot het traditionele recruitmentproces:

Telefonisch contact

Hier verandert nog niets! Snel na je sollicitatie wordt er via de telefoon contact met je opgenomen. We horen super graag waarom je hebt gesolliciteerd op deze functie en bespreken de mogelijkheden. Zien we een match? Dan plannen we een vervolggesprek! Vanaf hier pakken we het anders aan!

Videobellen

Welkom in het digitale gedeelte! Waar we je normaliter na het telefoongesprek uitnodigingen voor een gesprek bij ons op kantoor, gebeurt dit nu via videobellen. Wat gaan we bespreken? Aan de hand van je CV kijken we naar je loopbaan en bespreken we jouw grote successen. Daarnaast wil ik jou als persoon goed leren kennen, zodat ik weet wie de persoon achter het scherm écht is. In het begin is het altijd even wennen, maar gaande weg het gesprek is het eigenlijk hartstikke effectief. Het doet mij een beetje denken aan thuis solliciteren van de IKEA .

Het videobellen blijft een uitdaging. We denken dat we aan alles hebben gedacht, maar toch ontstaat er onrust op het scherm. Dit is eenvoudig te voorkomen door voor je gesprek de tips na te gaan. Maak jouw videosollicitatie tot een groot succes met deze tips:

  • Houd je telefoon stil. Gebruik hiervoor een stapel boeken of een pak drinken gebruiken. Dit zorgt voor rust in het beeld.
  • Zorg voor een goede internetverbinding. Een vloeiend gesprek valt of staat met een goede verbinding. Zoek een plek dicht bij de Wifi router.
  • Let goed op achtergrondgeluiden. Woon je in een drukke straat, sluit dan alle ramen zodat je beter verstaanbaar bent. Staat de radio voor jou heel zacht aan? Met videobellen kan dit alsnog behoorlijk storen.
  • Tot slot, let op de achtergrond. Zorg ervoor dat jij goed zichtbaar bent. Ga bijvoorbeeld niet voor een raam zitten of pal in de felle zon. Het beste is gewoon een neutrale muur. En zit je voor een witte muur? Dan is het misschien ook verstandig even op te letten dat je geen witte blouse draagt. Casper het spookje werkt voor zover wij weten niet in de financiële sector 😉

Op-naar-de-drachtgever

Zijn we allebei enthousiast? Dan gaan we verder in het proces. We stellen je digitaal voor aan onze opdrachtgevers als professional van Octas. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk door verschillende maatregelen die opdrachtgevers hanteren. Maar ook zij gaan tijdens corona door. Nog meer dan voorheen is je CV belangrijk. De opdrachtgevers willen heel duidelijk teruglezen wie jij bent, wat je motivatie is en wat jouw toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen zij, zonder jou in het echt te ontmoeten, goed beoordelen of jij de beste match bent.

Contract tekenen

Persoonlijk contact vindt Octas heel belangrijk, het voelt hierdoor gek om niet samen met jou het contract te ondertekenen. Desondanks teken jij het contract online met je businessmanager en kom jij vanaf dat moment team Octas versterken!

Verandering in het vooruitzicht

Laten we ten alle tijden ook niet vergeten dat we ook weer teruggaan naar een normale situatie. Tot die tijd, is er meer dan genoeg ruimte om onze nieuwe professional (jou dus) nóg beter te leren kennen.

Heb je in de tussentijd nog prangende vragen, stel die dan direct aan je recruiter. Zij/hij kan je direct helpen. Klik op de onderstaande knop om het hele team te ontmoeten!

Misschien kan ik al iets voor je betekenen? Dan kun je mij appen, bellen, mailen of trek de stoute schoenen aan en klik gelijk op die videobutton om met mij in contact te komen 😉

Gerelateerde vacatures

Tags

  • recruiter
  • solliciteren
  • vacatures