STERK boekentips

STERK boekentips

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

03-02-22

Soms lees je iets en vergeet je nooit meer. Octas vroeg de hoofdpersonen uit STERK #16 om hun gouden boekentip te delen.

Deep Democracy, Jitske Kramer

‘Deep Democracy’ is geschreven voor mensen zoals ik, die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven te nemen. Die met elkaar en niet voor elkaar denken. Die samen vechten voor de hoogst haalbare oplossing. Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Dit sluit natuurlijk heel erg aan op mijn rol als productowner, deze ga ik zeker lezen en hopelijk is het ook een waardevolle tip voor jullie!

Renée van der Most
Product owner en Partner manager bij Opleiding.nl

Socrates op sneakers, Elke Wiss

In Socrates op sneakers leert Elke Wiss de kunst van het vragenstellen aan de hand van Socrates en andere beroemde filosofen, zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Als recruitment manager heb ik hier tips uit gehaald die ik gelijk toe kan passen in mijn werk. Bij Octas werken we met het motto ‘elke dag een beetje beter’. Persoonlijke ontwikkeling staat garant voor plezier in je werk. Ben jij ook op zoek naar verdieping in gesprekken? Dan kan ik je dit boek zeker aanbevelen!

Ymke van Dam
Recruitment manager bij Octas

Care to dare, George Kohlrieser

Een boek over secure base leiderschap. Leiders kunnen een enorm potentieel ontwikkelen bij zichzelf, hun mensen en hun organisaties door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten én te leiden. Wat mij betreft een inspirerend boek dat ondersteunt en uitdaagt om het beste uit jezelf, je team en de organisatie te halen. Veel leesplezier!

Felix Bartelomij
Head of people development bij ABN AMRO

De 5 frustraties van teamwork, Patrick Lencioni

In De vijf frustraties van teamwork legt Patrick Lencioni de kern van samenwerking in teams bloot. Dat doet hij aan de hand van deze parabel, waarin Catherine Petersen als ceo een team moet leiden dat onderling zo in conflict is geraakt dat het de hele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden worstelen, frustraties die de samenwerking saboteren: gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken. Lencioni laat middels dit verhaal zien hoe deze hindernissen ontstaan en hoe je ze achter je kunt laten. Vervolgens werkt hij het onderliggende model uit. Een boek met een krachtige boodschap voor iedereen die in of met teams werkt.

Jilt Akkerman
Manager business operations bij Octas

Dit kan niet waar zijn, Joris Luyendijk

Joris geeft een verhelderende inkijk in de werking van en onderlinge strijd tussen banken en aanverwante instellingen. Hij maakt duidelijk wat de invloed is van de dynamiek tussen werknemers met verschillende functies, belangen en verantwoordelijkheden. Hoe persoonlijkheden en prestatiedruk grotendeels hun functioneren bepalen en hoe de combinatie van dit alles leidt tot zowel prestaties als enorme risico’s. De schrijver heeft aandacht voor zowel het systeem als de mensen daarbinnen. Een aanrader voor geïnteresseerde leken op het gebied van de financiële wereld!

Mees ten Bokum
Octas hypotheken professional

Gerelateerde vacatures

Tags

  • future proof
  • STERK
  • werkgeluk