10 tips voor je profielfoto op LinkedIn

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

11-11-20

Wij hebben álle LinkedIn profielfoto tips voor je op een rijtje gezet die jou gaan helpen naar dat onwijs toffe LinkedIn profiel. Loop deze tips door en werk heel gemakkelijk je LinkedIn-pagina bij, zo heb jij binnen no-time een fantastisch profiel (en sleep je ook die droombaan binnen).

10 tips voor je profielfoto op LinkedIn

 1. Gebruik geen oude foto van jezelf. Het kan tot ongemakkelijke situaties leiden als iemand jouw oude foto op een afspraak als referentiekader gebruikt.
 2. Straal op jouw foto uit wie je bent. Veel recruiters kijken eerst naar je LinkedIn-profielfoto voordat ze je benaderen of een afspraak met je inplannen. Zorg dat de foto daadwerkelijk overeenkomt met wie je bent, zodat er geen mismatch ontstaat.
 3. Kies een neutrale achtergrond. Een witte of zwarte achtergrond is altijd goed, zelfs kleurtjes werken prima. Het is belangrijk om voor voldoende contrast te zorgen tussen je gezicht en de achtergrond. Vermijd daarom enorm drukke achtergronden.
 4. Gebruik een foto waar je ook daadwerkelijk zelf op staat. Een foto van je favoriete huisdier? Leuk voor op Facebook, zeker niet op LinkedIn.
 5. Zorg dat je lachend op de foto staat. Een lach zorgt ervoor dat je warmte uitstraalt en dus makkelijker benaderbaar bent. Je moet daarmee niet gaan overdrijven, de welbekende ‘tandpasta-glimlach’ is het andere uiterste.
 6. Draag passende kleding op de foto. Draag de kleding die je normaal gesproken ook naar je werk aandoet. Draag je bijvoorbeeld altijd een stropdas naar kantoor?
 7. Relax en kijk in de camera. Wanneer je tegen iemand praat, kijk je je gesprekspartner ook aan. Doe dit dus ook in de camera.
 8. Je profielfoto is kleiner in je profiel. Zorg dus dat je niet te ver weg staat op de foto, maar natuurlijk ook niet té dichtbij. Deze foto’s werken niet, omdat je niet wordt herkend wanneer je te dicht op de lens staat. Ook foto’s met een filter of een kleurtje zijn niet aan te raden.
 9. Het is belangrijk dat je een foto kiest zonder ruis, oftewel: je foto moet een hoge resolutie hebben. Foto’s met hoge resolutie zijn minder korrelig en komen professioneler over.
 10. Last but not least: maak geen foto’s van jezelf met je telefoon in je hand (aka: save the selfies for Instagram). Als je toch wat in je handen wil hebben, kun je beter gebruikmaken van een vakinhoudelijk naslagwerk.

Nog niet genoeg gekregen? Hier wat extra tips

Je foto is je eerste indruk en je virtuele visitekaartje. Jouw profielfoto is het eerste waar je netwerk naar kijkt als ze je nog niet goed kennen. En als je netwerk jou wel goed kent, draagt je profielfoto bij aan de beslissing of mensen jou toevoegen of je statusupdates wel of niet lezen. Het beste advies:

 • Upload een zakelijke portretfoto van goede kwaliteit waar je herkenbaar op staat.
 • Niet helemaal zeker over je foto? Gebruik dan de tool Snappr. Deze analyseert foto’s op basis van AI op een tal van kenmerken. Na afloop krijg je tips om zo de perfecte foto te kiezen. Win-win!
 • Vakantiefoto’s werken niet, evenals kleding die niet overeenkomt met wie jij bent. Denk hier bij aan; een bankier in een zwembroek aan het strand of een bouwvakker in pak.

Meer tips voor een sterk LinkedIn profiel

Wil je jouw LinkedIn profiel nog verder professionaliseren? In deze blogs lees je hoe je dit kunt doen:

Gerelateerde vacatures

Tags

 • solliciteren
 • Young professional