Van werkdruk naar werkgeluk

Van werkdruk naar werkgeluk

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-02-18

Werkgeluk is de afgelopen jaren een hot topic onder werkgevers en werknemers geworden. En dat is niet zonder reden. Je zou denken dat succes zorgt voor werkgeluk. Onderzoek bewijst het tegendeel: gelukkige mensen zijn succesvoller. De uitwerking is veelbelovend: Gelukkige mensen werken beter samen, zijn creatiever en staan meer over open voor verandering. Succes binnen en buiten je carrière begint dus bij je eigen (maakbare) geluk.

Werkgeluk is een werkwoord

Orange Monday was meer dan een tegenhanger van Blue Monday. Op Orange Monday hebben we geluk geproefd en onze gasten op een informele wijze kennis laten maken met Octas. Octas detacheert banking professionals door opdrachten en vacatures in de bancaire sector, maar wie ben jij? We zijn de avond gestart met een ronde speeddaten: stel jezelf in één minuut voor en vertel daarbij wat jou in goede zin kenmerkt en welke eigenschap je het hardst probeert te verbergen. Opgevolgd door een korte introductie van onze Octas-banking professional Andelina Ros over het werken bij Octas. Na de introductie over onszelf en Octas trapte ‘Chef Werkgeluk’ Cheuk Yee Cheng af met zijn interactieve presentatie over werkgeluk. Cheuk is veranderdeskundige/psycholoog en helpt mensen om gelukkiger te zijn. Werken vanuit een positieve mindset is een vruchtbare bodem waarin werkgeluk groeit en mensen floreren.

Geluk is maakbaar

Heb je weleens gehoord wat ervoor zorgt dat artsen sneller en beter de juiste diagnose stellen? De mensen die aanwezig waren, weten het antwoord. En nee, het is geen langere vakantie of meer geld. Kom bij ons langs, dan vertellen we je het antwoord!

Na de quiz, waar bovenstaande vraag over artsen in terugkwam, volgde de ‘positiviteitsopdracht’: noem 5 dingen waar jij vandaag gelukkig van bent geworden. Dat dat niet gemakkelijk is, bleek uit de plenaire navraag. We zijn gewend om uit grote dingen ons geluk te halen, terwijl juist de kleinste gebeurtenissen ons al geluk kunnen brengen. Met die boodschap sloten we de avond af: geluk is maakbaar, als je er zelf bewust van bent!

Waar haal jij je werkgeluk uit?

We blikken terug op een goede avond, waarin we met elkaar hebben gegeten, geborreld en gepraat over werkgeluk en elkaar hebben kunnen helpen in de zoektocht naar een passende opdracht in de bancaire sector. Bijeenkomsten als Orange Monday zijn een mooie gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen, bij te praten en iets nieuws te leren in een ontspannen sfeer. Dit is een mooie eerste stap naar nog veel meer informele bijeenkomsten. Wij werden er gelukkig van!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • meet-up
  • werkgeluk