Uitzenden vs. Detacheren

Uitzenden vs. Detacheren

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

10-08-21

Je hoort vaak “Uitzenden is toch hetzelfde als detachering?!” Zeker niet! Alhoewel sommige delen overeenkomen, zijn er grote verschillen tussen beide constructies. Vooral op deze 3 hoofdlijnen:

  • Vast of flexibel contract
  • Lange of korte opdracht
  • Specialistische of algemeen

Vast of flexibel contract

Belangrijkste verschil tussen detachering en uitzenden is het contract. Bij een uitzendbaan heb je vaak een flexibel 0-uren contract. Als je niet werkt betekent dat dus ook geen salaris. Bij een detacheringscontract spreek je een vast aantal uren af, het meest voorkomende contract bij Octas is 36 uur. Hiermee heb je dus meer baanzekerheid zonder dat je inlevert op salaris. Bijvoorbeeld doorbetaling bij opdracht maar ook opleidingsmogelijkheden.

Als toekomstige professional sta je onder contract bij Octas. Wij kennen 2 contractvormen:

  • Projectcontract
    • Dit is een contract voor 1 specifiek project, kan een looptijd hebben tot hoelang het project loopt. In sommige gevallen is dit zelfs meer dan 2 jaar.
  • Vast- en contract voor bepaalde tijd
    • Hierbij ben jij de professional bij Octas voor een onbepaalde tijd of voor een duur van 1 jaar. Geen opdracht? Geen probleem, je salaris wordt gewoon doorbetaald. Dat is de zekerheid die detachering jou

Lange of korte opdracht

Bij Octas staat sterk werkgeverschap hoog in het vaandel. Kijk maar eens naar onze mto score van 9. De focus ligt op het opbouwen van een langetermijnrelatie. Daarom biedt Octas naast opdrachten ook meer ondersteuning. Dit doen wij door middel van onze Octas Academy, een persoonlijke business manager en leerzame events. Dit is tevens ook interessant voor onze opdrachtgevers, omdat jij altijd over de laatste vakkennis beschikt.

Dat staat in fel contrast met een uitzendopdracht. Waarbij je geen businessmanager hebt, geen opleidingsmogelijkheden of leerzame events. De opdracht is ook van korte duur en past het beste bij algemene werkzaamheden.

Specialistische of algemene kennis

De opdrachtgevers van Octas bevinden zich binnen financial services. Dit is een enorm brede scala aan opdrachtgevers die vragen naar specifieke kennis en/of kwaliteiten. Met detachering is het om die reden van belang dat je die kennis in huis hebt (of via de Octas Academy in huis haalt).

Daarom is het ook zo belangrijk om je als professional te blijven ontwikkelen, hierdoor kun je de ondersteuning en kwaliteit bieden die de klanten van Octas kennen. Als gedetacheerde ben jij specialist in jouw eigen vakgebied en hierdoor kun je tijdelijk ondersteuning leveren bij een specifieke vraag van de opdrachtgever.

Iemand die een uitzendcontract heeft voert vaak werkzaamheden uit die betrekking hebben tot praktische beroepen. Denk hier dan aan horeca- en productiewerk, maar ook administratie en techniek. Omdat er vaak kortlopende contracten worden uitgegeven, is er geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling en het goed begeleiden.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering