Uitzenden vs. Detacheren

Uitzenden vs. Detacheren

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-08-17

5 jaar geleden kon ik er niet meer om heen. Diploma op zak, reis gemaakt en toen werd het toch echt tijd om geld te gaan verdienen en dus mijn eerste ‘échte’ baan te vinden. Wat het precies moest zijn was nog onduidelijk. Het was voor mij wel duidelijk dat het een baan moest zijn waarbij ik contact zou hebben met andere mensen en in een dynamische omgeving. Dat lukte! Ik startte mijn carrière in Amsterdam bij een van de grootste uitzenders van Nederland.

Variatie in arbeidsbemiddeling

Daarmee ging er een nieuwe wereld voor mij open, de wereld van de arbeidsbemiddeling. Ik had contact met zowel klanten als kandidaten en ik bracht hen weer met elkaar in contact. Al snel kwam ik erachter dat werken, en in dit geval uitzenden, voor iedereen wat anders betekent. De ene kandidaat wil gewoon geld verdienen en dat is wat het is. Inhoud, werktijden en zekerheid zijn daarbij minder belangrijk. Een andere kandidaat wil een uitdagende baan met bijpassend salaris bij een groot bedrijf en zekerheid. En ook iedere klant heeft andere verwachtingen. Sommige bedrijven zetten uitzendkrachten alleen in tijdens de zomerperiode, omdat de vaste kern dan met vakantie is. En een ander bedrijf heeft een continue flexibele schil van 5%. Diversiteit alom! Na een aantal jaren in de uitzendbranche werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer was in de arbeidsbemiddeling en zo kwam ik uit op de detachering.

Liefde voor detachering

De detachering bij Octas is echt een andere tak van sport. In mijn eerste weken werd ik direct in het diepe gegooid. ‘Recruiten’ had ik in mijn vorige baan al geleerd, dus mijn eerste week zat ik direct in een intake met een Financieel Adviseur die een nieuwe baan zocht.  En dat was wel even andere koek! Er zat iemand tegenover mij die zijn sporen al verdiend had in de financiële sector en veel meer wist van de sector dan ik. En ik kwam erachter dat wij ook een echt passende baan konden vinden voor deze financieel adviseur bij één van onze klanten. Detacheren is kandidaten een afwisselende baan bieden waarbij ze zichzelf, de klant en Octas verder laten groeien.

In tegenstelling tot het uitzenden moest ik ervoor zorgen dat ik iemand echt aan ons zou binden, zodat deze persoon de beste professional zou worden. Niet alleen inhoudelijk, maar ook als collega en als medewerker van een leidinggevende bij een klant. En dat lukt alleen als je weet wat je aan elkaar hebt en ook weet wat de ambities zijn. Dat betekende voor mij dat ik tijdens de intakegesprekken veel dieper moest ingaan op de persoon. Waar gaat iemand van stralen en waarom? Kunnen wij deze ambities waarmaken en waarom? Bij wat voor een soort bank past deze kandidaat en waarom? En past deze kandidaat bij Octas en waarom? Allerlei verschillende vragen dus. Daar komt bij dat wij als Octas niet de enige detacheerder zijn in de financiële sector. Ik moest daarom keihard mijn best doen om ervoor te zorgen dat die Financieel Adviseur tot over zijn oren verliefd werd op Octas en graag met ons in zee wilde gaan. Een fantastische uitdaging.

Welke vorm past bij jou?

Door mijn carrière switch heb ik ervaren dat detacheren en uitzenden 2 verschillende takken van sport zijn in de brede wereld van de arbeidsbemiddeling. Ook heb ik ervaren dat het allemaal begint bij jou als kandidaat. Wat zijn jouw drijfveren om te werken en welke vorm past daar dan bij? Proef er aan, ga in gesprek met onze recruiters en zet zo weloverwogen je volgende stap. Veel succes!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering