Vijf tips om te sparen

Vijf tips om te sparen

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

30-06-20

2020 is nu al een bijzonder jaar. Door de coronacrisis lijkt het een grotere uitdaging om geld te sparen, maar het is zeker niet onmogelijk! Daarnaast is het super verstandig om een buffer in te bouwen. Geen idee waar je moet beginnen? Na het lezen van deze tips wel!

Pinsparen

Waar we vroeger een stuiver in het spaarvarken duwde, kan je dit nu digitaal doen via pinsparen. Pinsparen is eigenlijk hetzelfde als beleggen met je wisselgeld. Alleen dan gaat het wisselgeld niet naar een beleggingsfonds maar naar je spaarrekening. Het gaat bij pinsparen vaak om een percentage van de aankoop die naar je spaarrekening gaat. Bij een betaling van €25 gaat er bijvoorbeeld €1,25 naar je spaarrekening. Het is dus een klein bedrag maar tikt toch lekker aan als je vaak met je pinpas betaald!

Sparen via ziektekostenverzekeraar

Bij sommige ziektekostenverzekeringen kun je maandelijks geld opzij zetten voor je eigen risico. Heb je je eigen risico aan het eind van het jaar niet gebruikt? Dan krijg je het bedrag terug en kun je er iets leuks mee doen of op je spaarrekening zetten.

Koopzegels

Het lijkt misschien een beetje ouderwets, maar in tijden van extreem lage spaarrente zijn koopzegels een creatieve oplossing. Bij supermarkten als Coop en Albert Heijn kun je bij iedere euro die je aan je boodschappen uitgeeft koopzegels bijkopen voor 10 cent. Deze spaar je op in een boekje en als je boekje vol is lever je deze in bij de supermarkt. Voor een vol boekje krijg je een bepaald bedrag. Bij Albert Heijn besteed je bijvoorbeeld €49 aan een vol boekje en krijg je €52 terug. De “rente” die je zo ontvangt ligt dus hoger dan bij de bank.

Wie de stuiver niet eert, is de gulden niet weert

Wees niet bang om klein te beginnen. Alle kleine beetjes helpen en als je iedere dag een euro spaart, bijvoorbeeld door je kleingeld opzij te zetten, tikt het toch behoorlijk aan! Wees ook zorgvuldig in je keuze voor een spaarrekening. De rente is momenteel dan wel erg laag maar toch kan er, afhankelijk van hoeveel spaargeld je hebt, er een groot verschil zijn tussen 0 of 1% rente.

Beleggen

Het lijkt misschien spannend en risicovol. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps waarmee je kunt leren beleggen met je wisselgeld. Het voordeel van deze apps is dat je laagdrempelig en gespreid kunt starten met beleggen. Je kunt met 1 euro per week beginnen en zo de koers meepakken, in plaats van direct een flinke investering te doen. Peaks is een voorbeeld van zo’n app. Bij Octas op kantoor zijn we hier al bloedfanatiek mee en tijdens de pauze worden regelmatig koersen vergeleken.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • werkgeluk
  • zakelijk advies