Voordelen van detachering voor de werkgever

Voordelen van detachering voor de werkgever

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-04-21

Detachering wordt door ons gedaan om organisaties te ondersteunen in piekmomenten bij drukte, krapte of puur voor een frisse wind. De voorwaarden waarmee wij werken zijn afhankelijk van de raamovereenkomst of inzetovereenkomst. Waarbij een goede prijs,- kwaliteit- en flexibiliteitsverhouding voorop staan. Sommige organisaties denken dat het ‘lenen’ van professionals via een detacheringsorganisatie een kostbare aangelegenheid is. Echter, hoeft detachering helemaal niet duurder te zijn dan het aannemen van eigen personeel. En er zitten een heleboel voordelen aan detachering voor jou, als werkgever.

1. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de zoektocht naar nieuw personeel

Je kunt de gehele werving en selectie van personeel bij ons uitbesteden. Dat scheelt je veel waardevolle tijd. Je geeft aan ons door voor welke functie je iemand zoekt en waar deze persoon aan moet voldoen. Wij zoeken dan ons netwerk af voor de juiste Professional. Daarnaast maken wij een vacatureomschrijving voor je en plaatsen deze op onze website en diverse andere sites waar de doelgroep op komt. Uiteraard beoordelen wij ook alle sollicitatiebrieven en sollicitatievideo’s die bij ons binnenkomen voor jouw vacature.

2. Wij voeren de selectiegesprekken voor je en nemen Professionals aan of wijzen kandidaten af die niet geschikt zijn

Dit scheelt jou energie en kostbare tijd. Wij hebben deskundige recruiters in dienst die precies begrijpen welke kandidaat het beste bij jou aan de slag kan. Zij kennen de arbeidsmarkt door en door. Zij bekijken niet alleen welke kennis en vaardigheden een kandidaat heeft, maar ook of iemand past bij de cultuur van de organisatie. Wij stellen de kritische vragen aan kandidaten, controleren referenties, voeren de onderhandelingsgesprekken en nemen de kandidaat in dienst of wijzen de kandidaat af. Hier hoef jij je dus allemaal geen zorgen over te maken. Zo weet je zeker dat wij de beste match maken voor jou.

3. Wij lopen de risico’s als detacheringsorganisatie

Onze professionals hebben een contract met Octas. Zij zijn echt in dienst bij ons en niet bij jou. Ook al voeren ze bij jou de werkzaamheden uit. Dit houdt dus ook in dat wij de risico’s lopen die horen bij het in dienst hebben van medewerkers. Denk hierbij aan de financiële gevolgen van ziekteverzuim, zwangerschapsverlof en zelfs arbeidsongeschiktheid.

4. Jij betaalt alleen de gewerkte uren en krijgt getrainde professionals

Jij betaalt alleen de gewerkte uren van de professionals. Zo komen vakanties van professionals voor onze rekening en niet voor die van jou. Wij regelen ook zaken als de salariskosten, pensioenkosten, (sociale) premies en eventuele afkoopkosten/ontslagkosten. And that’s not all!
Wij hechten er veel waarde aan dat onze professionals deskundig en gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Vandaar dat wij ook de benodigde scholing van onze professionals verzorgen (zoals WFT’s en permanent actueel). Zo kun jij er altijd vanuit gaan dat onze professionals de benodigde WFT’s en andere belangrijke trainingen hebben gehad, waardoor ze de beste service voor jouw klanten kunnen bieden.

5. Je krijgt van ons binnen een korte termijn frisse blikken en een productief team

Geef jij ons je opdracht en een deadline? Dan zorgen wij ervoor dat wij voor de gestelde datum goede professionals voor je beschikbaar hebben. Wil je nog een voordeel weten van gedetacheerde professionals ten opzichte van het personeel dat al aanwezig is op een afdeling? Ze komen binnen met een frisse blik en een nieuwe dosis energie. Dat maakt ze extra productief en hun enthousiasme straalt af op de rest van de organisatie. De professionals zijn makkelijk te managen, omdat je van tevoren hebt afgesproken waar deze medewerkers aan moeten voldoen en omdat ze vanuit Octas altijd persoonlijke begeleiding krijgen. Als opdrachtgever heb jij bij ons altijd een vast aanspreekpunt voor het geval er vragen zijn.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • business development
  • detachering