Dit zijn de 5 voordelen van detachering (2021 editie)

Dit zijn de 5 voordelen van detachering (2021 editie)

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

01-02-21

Detachering, wat is dat nou precies? En waarom zou je niet in vaste dienst gaan bij een bedrijf? Dat zijn vragen die wellicht in je opkomen wanneer je in aanraking komt met een detacheringsbureau. In deze blog vertellen we je 5 voordelen van detachering!

1. Bepaal zelf de koers van jouw carrière

Je bent in dienst bij ons, maar je werkt voor een bepaalde periode bij een van onze opdrachtgevers om daar jouw kennis in te zetten. Juist omdat je bij ons in dienst bent, kun je profiteren van alle voordelen die detachering jou biedt. Je bouwt in korte tijd een groot netwerk op bij verschillende opdrachtgevers in verschillende functies. Jij ontwikkelt je op persoonlijk én professioneel gebied in hoog tempo. Daarmee ontwikkel jij je sneller dan iemand in vaste dienst. Jij weet na een periode in de detachering wat je goed kan en waar je blij van wordt. Samenwerken met Octas is een powerboost voor je carrière!

veronique nijhoff quote detachering voordelen van detachering

2. Kijkje bij verschillende bedrijven

Dit is misschien nog wel het leukste voordeel aan gedetacheerd zijn! Doordat je op opdracht werkt krijg je een kans om mee te kijken bij meerdere organisaties. Je ziet veel verschillende bedrijven en proeft daardoor van verschillende bedrijfsculturen. Bij Octas zijn dit onder andere de grootbanken van Nederland. Ook staat het goed op je cv dat je bij meerdere organisaties werkzaam bent geweest. Je leert werken met verschillende systemen wat ook nog eens heel goed is voor je persoonlijke ontwikkeling en verbreding van kennis. Het is voor jou een fijne manier om erachter te komen welke bedrijfssferen jou enthousiast maken en waar jij je het prettigst voelt.

3. Opleidings-en trainingsmogelijkheden met onze eigen Octas Academy

Tijdens de opdrachten leer je naast je vakgebied veel van verschillende managers, werkwijzen, systemen, klanten en collega’s. De opdracht is dé plek om de financiële sector te versterken en ondertussen zelf je rugzak te vullen. Als gedetacheerde leer je veelal vanuit twee kanten. Naast de zaken op de opdracht is er een gaaf platform vanuit Octas dat jou versterkt. Via onze online Octas Academy kun je onbeperkt opleidingen en trainingen volgen die aansluiten op jouw wensen en ambities, waarna je afsluit met een certificaat!

4. Een groot netwerk van leuke collega’s

We werken inmiddels met meer dan 140 professionals, jouw collega’s! Deze kom je regelmatig tegen op onze Octas events, meet-ups en zie je voorbijkomen in blogs en interviews! Op deze netwerk events spreek je collega’s die in dezelfde functie zitten als jij, maar bij een andere (of dezelfde) opdrachtgever. Door met elkaar in gesprek te gaan kom je vaak tot verrassende tips & tricks die jouw werk de volgende dag weer interessanter maken. Super leuk en handig!

5. Persoonlijke coach

Last but not least: je wordt actief gecoacht voor, tijdens en na jouw opdracht door een van onze Businessmanagers! Hannie & Kirsten staan klaar om samen jouw doelen te bereiken. Dit doen zij door veel aandacht en tijd te besteden aan jou als professional en een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen.

Businessmanager Hannie:

“Ik vraag altijd drie dingen: wederzijds vertrouwen, eerlijkheid en openheid. Alleen zo kan ik mijn professionals zo goed mogelijk versterken en weet ik waar hun ambities liggen. Met als doel om hun carrière zo interessant mogelijk in te richten met passende opdrachten”

Ben je om?

Overtuigd van alle voordelen van detachering en wil jij jouw expertise inzetten voor een mooie opdracht of baan bij topwerkgevers in de financiële sector? Dát kan, met Octas als sterke connectie. Klanten als ABN AMRO, ING, Rabobank, RVO en Nationale Nederlanden zijn tevreden door onze proactieve werkwijze en kwalitatieve inzet van onze gedetacheerde professionals. Bekijk gemakkelijk onze vacatures.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • Young professional