Vooruitstrevende technologie in Recruitment

Business line

HQ

Type

Nieuws

Gepubliceerd op:

16-08-17

‘Je bent aan het werk. Dan komt opeens die te gekke vacature van Octas voorbij op je tijdlijn! Je denkt: hier ga ik vanavond op solliciteren. Eénmaal thuis kruip je achter je laptop en begin je met solliciteren. Je hebt wat vragen over de vacature en probeert het personeel van Octas telefonisch te bereiken. Niemand neemt op. Logisch, na 21.00 uur is niemand meer beschikbaar. Terwijl je aan het balen bent zie je opeens rechtsonder in je beeldscherm op de website van Octas een webchat icoontje met een vrouw. Je bent benieuwd wie het is en of ze je kan helpen dus je klikt erop… Het is onze chatbot Eva!’

Eva is onze virtuele recruitmentassistent en is volledig geautomatiseerd. Zij kan eenvoudig via een chatfunctie communiceren met kandidaten. Eva staat 24/7 op onze website klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Daarnaast helpt Eva mee met het in kaart brengen van het kandidaatprofiel. Als Eva dit profiel compleet heeft, stuurt ze dit volledig geautomatiseerd Carerix (ons Applicant Tracking System(ATS))  in, inclusief een bericht aan de verantwoordelijke recruiter. Joboti, het programma waarin Eva draait, is volledig geïntegreerd met Carerix: alle data die Eva via de chat verzamelt, worden direct in een kandidaatprofiel in ons ATS opgeslagen.

Hey Eva!

Wie weleens onze website heeft bezocht, is haar vast en zeker een keer tegen gekomen. Eva is inmiddels een vaste kern van ons team en beantwoordt al jouw vragen, waar en wanneer het jou uitkomt. Het maakt dus niet uit of je op een verjaardag bent, thuis zit of aan het reizen bent met het openbaar vervoer. Solliciteren en/of vragen stellen kan met Eva op elk moment van de dag! De recruitmentmarkt is veranderd en kandidaten verlangen steeds meer naar flexibiliteit. En hoe kunnen we dit beter doen dan gebruik te maken van een virtuele recruitmentassistent?

Wij hebben al een hoop kandidaten via Eva mogen helpen. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat wij ontzettend trots zijn op Eva. Deze chatbot is niet onopgemerkt gebleven bij andere organisaties. Dit jaar waren we hierdoor ook genomineerd voor Werf& Award 2017! Daarnaast spreekt onze directeur, Jan van Dijk, namens Octas over onze chatbot Eva op het Recruitment Tech event 2017.

Tags

  • recruiter
  • solliciteren