Waarom werken als starter in de financiële sector?

Waarom werken als starter in de financiële sector?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

19-11-21

Ons recruitmentteam is dagelijks bezig met het aantrekken van nieuwe, vlotte kandidaten voor de financiële sector. Een deel van deze kandidaten zijn starters, die op zoek zijn naar een uitdaging en aan het begin van een carrière staan. Waarom jij één van die starters in de financiële sector wilt zijn? Wij vertellen het jou in deze blog!

Waarom werken als starter in de financiële sector?

‘Vroeger’’ waren zekerheid, inkomen en aanzien belangrijk voor de meeste medewerkers. Voor de jonge professionals is dat tegenwoordig anders. In de gesprekken die we dagelijks hebben met Young Professionals vroegen wij wat belangrijk voor ze is. Hier de top 5:

starter financiele sector

1. Carrièremogelijkheden:

Zoals eerder gezegd is de financiële sector enorm veelzijdig. Als finance professional kun je namelijk aan de slag bij elk financieel bedrijf, van mkb tot multinational en goede doelen tot overheidsinstanties. Ongeacht je competenties, denk bijvoorbeeld aan klantgerichtheid en analyserend vermogen, kan je overal terecht in de financiële branche.

2. Doorgroeimogelijkheden:

Vanwege digitalisering en innovatie blijft de financiële wereld constant volop in ontwikkeling. Dat resulteert in mogelijkheden om niet alleen door te kunnen groeien als persoon, maar ook als professional. Er zijn voldoende mogelijkheden om op de ladder omhoog te komen, ook als je als starter begint.

3. Uitdaging:

De financiële sector kent vele uitdagingen, die jouw hersenen soms flink kunnen kraken. Je gaat bijvoorbeeld werken aan opdrachten en projecten. Hierbij moet je nauwkeurig en efficiënt  te werk kunnen gaan en heb je soms te maken met strakke deadlines en tijdsdruk.

4. Persoonlijke ontwikkeling:

Door de doorgroeimogelijkheden is er ook voor jou ruimte om te kunnen ontwikkelen als persoon. Steeds vaker worden cursussen en opleidingen aangeboden door bedrijven en binnen banken wordt het behalen van Wft diploma’s en certificaten gestimuleerd en sinds 2017 zelfs verplicht. Daarnaast veranderen wetten en regels in de financiële sector continu. Zo kun je je expertise gedurende je carrière blijven uitbreiden.

5. Salaris:

Dit is vaak een belangrijk motief voor starters om te werken in de financiële sector. De financiële sector staat erom bekend een van de bestbetaalde sectoren te zijn. De lonen in een financiële functie liggen in de meeste gevallen ruim boven het marktgemiddelde. Dit geeft toch een extra drijfveer om te gaan werken in de financiële sector.

Wil jij jouw beeld verfrissen over de financiële sector? Bekijk dan onze ‘Octas Exclusief’ reeks waarin we in gesprek gaan met onze opdrachtgevers.

Tips om te starten in de financiële sector

Waar kun je als young professional op letten om te beoordelen of een organisatie voor jou van toegevoegde waarde is?

  • Wees kritisch, maar sta open voor nieuwe inzichten. Elk bedrijf heeft iets aantrekkelijks. Ga opzoek naar hun unique selling point en beoordeel of je je hierin aangesproken voelt en of je daar aan bij wilt dragen;
  • Zoek Young professionals op die al voor dat bedrijf werken en vraag wat zij mooi aan de organisatie? Waarom werken ze bij dat bedrijf?;
  • Hoe zien de werkzaamheden binnen een organisatie er uit voor jou? Zie je genoeg uitdaging en verscheidenheid?;
  • Wat is een organisatie waarvan je nu denkt, daar wil ik graag werken! Dit hoeft niet in dezelfde sector te zijn. Zet deze bedrijven eens naast elkaar en bekijk van beide de cultuur, missie en visie eens. Innovatieve bedrijven, binnen of buiten de sector, hebben vaker wel dan niet een inspirerende aanpak om young professionals een kickstart te geven op de arbeidsmarkt.

Inspiratie opdoen? Bekijk hier onze vacatures:

Tags

  • recruiter
  • vacatures
  • Young professional