4 redenen waarom jij bij een bank moet werken!

4 redenen waarom jij bij een bank moet werken!

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-11-18

Werken bij een bank is misschien niet het eerste waar je aan dacht toen je net afgestudeerd was, maar werken in de bancaire sector is helemaal hot! Hieronder vier redenen waarom jij bij een bank wilt werken:

  1. Carrièremogelijkheden
  2. Bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden
  3. Ontwikkeling voor jou en de bank
  4. Continue uitdaging

Carrièremogelijkheden, zoveel keus!

Er zijn zoveel mogelijkheden om te ontdekken binnen de bancaire sector! Denk aan diverse traineeships en functies zoals; Hypotheekacceptant, Projectmanager, CDD/KYC Analist, Adviseur Zakelijke Kredieten en Adviseur Particulieren. De bancaire sector biedt voor verschillende aandachtsgebieden interessante carrièremogelijkheden. En binnen de bank is doorstromen vaak een hele goede optie. Zowel verticaal als horizontaal zijn er diverse doorstroommogelijkheden. Welke ambities heb jij? Door het doen van cursussen, het behalen van je WFT’s of het lopen van een stage kun jij je specialiseren of doorgroeien. Omdat de sector zo enorm breed is, is er vast voor jou ook een onderdeel te vinden waar jij je thuis voelt.

Bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden binnen de bancaire sector zijn over het algemeen gewoon hartstikke goed. Een werkweek van 36 uur is vaak de standaard. Dit betekent soms een werkweek van 4 keer 9 uur of iedere week een middag of ochtend vrij. Niet verkeerd toch? Daarnaast liggen de salarissen vaak iets hoger dan het marktconform. Vakantiegeld en een 13e maand zijn ook absoluut niet onbekend en ook zijn er steeds vaker bonussen te verdienen. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden vaak prettig. Denk hierbij aan een reiskostenvergoeding, verlofregeling, telefoon en laptop van de zaak. Al wel eens een van onze vacatures bekeken?

Ontwikkeling voor jou en de bank

Het behalen van diploma’s en certificaten zijn van cruciaal belang om bij te blijven in de bancaire sector. Wet- en regelgeving veranderen continu en in vele functies is het relevant of soms zelfs cruciaal om hiervan te allen tijde van op de hoogte te zijn. Daarom wordt het actueel houden van kennis door een bank altijd gestimuleerd, zo niet verplicht gesteld. Door jou een opleiding te bieden maakt een bank niet alleen jou beter, maar ook zichzelf. Jij zet namelijk jouw kennis in voor de bank. Daar worden de bank en haar klanten uiteraard blij van. Als je professional bent van Octas gebeurt dat via de Octas Academy.

Continue uitdaging

De financiële sector is continu in beweging. Niet alleen door veranderende wet- en regelgeving, maar bijvoorbeeld ook door innovatie. Dit is dus een sector die continu blijft bewegen. Dat houdt het spannend! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verveling, want die is er niet. Banken streven naar verbetering, elke dag weer. Je werk is dynamisch en kan, zelfs in dezelfde functie, steeds wijzigingen. En zeg nou zelf, een functie met uitdaging en een beetje complexiteit is toch veel aantrekkelijker dan een functie waarbij je dag in dag uit hetzelfde kunstje moet doen?

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • particulier advies
  • solliciteren