Wat doet een HR medewerker bij Octas?

Wat doet een HR medewerker bij Octas?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

08-02-22

Een HR medewerker binnen een bedrijf is van onschatbare waarde, zeker bij een detacheringsbureau als Octas. Maar wat doet een HR medewerker bij Octas en hoe ziet een typische dag eruit? Dit en nog veel meer lees je in deze blog.

Wat doet een HR medewerker bij Octas?

Een HR medewerker heeft veel verschillende werkzaamheden bij Octas. Hij of zij zorgt ervoor dat starters bij Octas een oranje welkom krijgen. Dat betekent dat een HR medewerker ervoor zorgt dat alle vragen, problemen en opmerkingen die een starter heeft omtrent de start van een opdracht, praktische zaken, arbeidsvoorwaarden, uren schrijven, evenementen en nog veel meer worden opgelost. Daarnaast zorgt een HR medewerker er ook voor dat alles op het hoofdkantoor voor handen is, zoals het bestellen van onze verse lunch, dat de Nespresso cups op voorraad zijn, het regelen van oranje slingers en het cadeautje voor een jarige en het beheren van het contact met onze facilitaire partners (zoals schoonmaak, wagenpark en alles in en om ons kantoor).

Hoe ziet een typische dag van een HR medewerker bij Octas eruit?

Geen dag is het hetzelfde voor een HR medewerker bij Octas, omdat je in deze functie veel en wisselende werkzaamheden krijgt. Op een dag heb je veel contact met onze collega’s, zowel professionals die actief zijn in het werkveld als collega’s op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Elke dag hebben zij vragen en problemen op veel verschillende gebieden en het is aan jou om deze op te lossen. Door tijdig en volledig te informeren, goed te instrueren, de screenings- en personeelsadministratie nauwgezet bij te houden en alles goed vast te leggen, zorg je ervoor dat de meeste vragen en problemen al beantwoord zijn voordat ze überhaupt ontstaan.

Wat zijn de eigenschappen van een HR medewerker?

Een HR medewerker moet over veel eigenschappen kunnen bezitten. Een HR medewerker moet goed bestand zijn tegen veel en wisselende werkzaamheden, werkt nauwkeurig en houdt altijd het overzicht. Mocht er dan toch iets mis gaan, dan is het aan hem of haar om dit op te lossen. Daarnaast ben je positief en behulpzaam en straal je dat uit in al je communicatie. Bovendien zit je vol goede energie, durf je initiatief te nemen en weet je van aanpakken. Een HR medewerker is in staat om afspraken na te komen en moet dat op een goede manier uit dragen.

Aan welke eisen moet een HR medewerker bij Octas voldoen?

Om te kunnen starten als HR medewerker bij Octas moet je de hbo-opleiding HRM hebben afgerond of heb je tijdens een andere relevante hbo-opleiding aantoonbaar HR kennis opgedaan. Daarnaast spreek en schrijf je Nederlands op C2 niveau. Als HR medewerker bij Octas adem jij de kernwaarden uit, namelijk verbinden, versterken en koesteren en ben jij een organisatorische topper. Zo zorg jij ervoor dat elke (startende) professional zich thuis voelt bij Octas door het organiseren van onboardingsdagen en het coördineren van screeningsprocedures.

Heb je naar aanleiding van deze blog interesse gekregen in functie HR medewerker bij Octas? Bekijk dan nu onze vacature!

HR medewerker worden bij Octas? Dat kan!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • vacatures
  • Young professional