Wat is detacheren? Lees hier jouw mogelijkheden!

Wat is detacheren? Lees hier jouw mogelijkheden!

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

16-08-19

Wat is detachering?

Letterlijk betekent detacheren het verrichten van tijdelijke werkzaamheden bij een onderneming, voor rekening van een andere onderneming waardoor de werknemer is uitgezonden. Makkelijker gezegd: professionals zijn in dienst bij een werkgever zoals Octas en verrichten detacheringswerkzaamheden bij de opdrachtgever. Denk hierbij aan banken en financiële instellingen.

Volgens cijfers van het CBS was in 2018 gemiddeld 1,6 procent van de beroepsbevolking gedetacheerd. Wij detacheren onze banking professionals in de financiële en bancaire sector. Dat betekent dat we binnen 4 vakgebieden opereren:

Zekerheid tijdens je detacheringsopdrachten

Als detacheringsbureau werven wij tijdelijke opdrachten voor jou als professional. Dat betekent dat je de vastigheid hebt van een contract, met zekerheid op een maandelijks inkomen. Werkinhoudelijk betekent het niet dat je vast zit, sterker nog: als je opdracht ten einde loopt, hebben wij al ons best gedaan om voor jou een passende vervolgopdracht te vinden. Dat zorgt ervoor dat je werk veelzijdig blijft, je leert veel door je diversiteit aan opdrachtgevers en doet in korte tijd veel relevante ervaring op. Je bouwt écht sterk CV op!

Het verschil tussen detacheren en uitzenden

Detachering wordt vaak vergeleken met uitzenden. Ondanks de –op het eerste gezicht- overeenkomsten, biedt detachering veel meer voordelen. Bij uitzenden werk je op basis van de duur van een opdracht. Als banking professional ervaar meer voordelen: bijvoorbeeld door meer baangarantie. Er staat altijd een opzegtermijn in je detacheringscontract en daarmee behoud je zekerheid. Detacheren biedt primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan (relatief meer) vakantiedagen, overwerktoeslagen en doorbetaling bij ziekte.

Wat is een detacheringsovereenkomst

Naast projectcontracten bieden we onze banking professionals ook arbeidsovereenkomsten aan voor bepaalde en onbepaalde tijd. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd treedt je als banking professional voor een vooraf bepaalde tijd in dienst bij Octas. Bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is enkel de aanvangsdatum vastgesteld. Voor deze beide twee arbeidsovereenkomsten geldt dat je op detacheringsbasis werkzaamheden verricht voor Octas en haar opdrachtgevers.

Detachering als strategische zet voor je carrière

Binnen onze vakgebieden detacheren we professionals, variërend in de functies van bankhalmedewerker tot hypotheekadviseur. Wat onze professionals bindt, is dat zij allemaal specialisten in het vak zijn. Als Octas-professional leiden wij je op met persoonlijk afgestemde trainingen, coaching-on-the-job van onze afdeling Businessmanagement en inhoudelijke kwartaalbijeenkomsten. Je bouwt in korte tijd een groot netwerk op, ontwikkelt je op persoonlijk én professioneel gebied in hoog tempo. Samenwerken met Octas betekent een powerboost voor je carrière!

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering