Een leerzame webinar met een goede flow in het verhaal

Een leerzame webinar met een goede flow in het verhaal

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

04-06-20

Als je net afgestudeerd bent staat de wereld voor je open op de arbeidsmarkt. Maar waar ga je beginnen met zoeken? Dat is nu extra moeilijk in tijden van corona. Octas helpt jou hier graag bij op weg. Zo werd afgelopen dinsdag 19 mei een webinar gegeven, met als onderwerp ‘it’s a job to get a job’. Carlijn was een van de 40 deelnemers van deze webinar en vertelt in deze blog over haar ervaringen!

Met welke reden heb jij je aangemeld voor onze webinar?

“Ik ben op dit moment op zoek naar een baan en werd door Merith geïnformeerd over de webinar. Het sprak mij aan omdat er altijd punten zijn die je kunt verbeteren in je CV. Door de webinar te volgen zag ik een kans voor de kwaliteit van mijn toekomstige sollicitaties.’’

Hoe heb je de webinar ervaren?

“Als een leerzame webinar. Er zijn altijd onderwerpen waar je al meer van weet, maar de toegevoegde waarde zat vooral in de nieuwe punten die werden aangestipt en dingen die ik was vergeten.”

Wat vond je het leukste tijdens de webinar?

“Over het algemeen vond ik het een hele leuke en interessante webinar met een goede flow in het verhaal. Sophie en Merith wisselde elkaar goed af waardoor er tussendoor ruimte was voor vragen én het publiek de aandacht er bij hield. Dit heb ik ook wel eens anders meegemaakt.”

Wat neem je vooral mee in de toekomst?

“De details. Een voorbeeld hiervan is dat je op je cv kan vermelden of je parttime of fulltime werkt. Ook vond ik het een handige tip dat je taakomschrijvingen benoemt bij je werkervaringen, in bulletpoints. Daarnaast vond ik het ook interessant om te horen hoe er als recruiter zijnde naar een cv wordt gekeken.”

Waartoe werd je aangezet om uiteindelijk te solliciteren bij Octas?

“De vacatures die Octas online heeft staan spreken mij heel erg aan. Maar misschien wel het belangrijkste: Octas benaderde mij pro-actief over de webinar en dat laat zien dat Octas bereid is om iedereen écht te helpen. Ongeacht of Octas er zelf beter van wordt of niet. Ik vind het erg goed dat een bedrijf op deze manier wil helpen.”

Zou jij je direct aanmelden bij de volgende webinar?

“Dat is wel afhankelijk van het onderwerp en of ik daar meer over wil weten. Mocht dit het geval zijn dan meld ik mij zeker aan!”

Gerelateerde vacatures

Tags

  • meet-up
  • solliciteren
  • Young professional