Welk werk past bij mij?

Welk werk past bij mij?

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

12-07-21

Wanneer weet je of het werk wat je doet of de baan waar je naar zoekt écht bij je past? Een vraag die meer dan eens voorbij zal komen in je leven. Je hebt waarschijnlijk een studie of richting gekozen met in je achterhoofd al een bepaalt doel. Of je nou net afgestudeerd bent of al een aantal jaren werkervaring hebt. Het is goed om jezelf regelmatig af te vragen of het werk wat je doet echt bij je past. Filosoof Confusius zei eens: “Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”.

Ga iets doen waar je energie van krijgt

Heb jij bijvoorbeeld behoefte aan veel verantwoordelijkheid en vrijheid of juist liever een baan waar je precies weet wat er van je wordt verwacht. Hecht je waarde aan een team van gelijkgestemden om je heen of werk je juist liever alleen. Wil je werk doen waar ‘zingeving’ voorop staat of vooral de beloning in de vorm van waardering of geld. Maak een lijstje van een aantal punten die voor jou belangrijk zijn.

welke baan past bij mij?

‘Welke baan past bij mij?’ Vraag het anderen!

Maak gebruik van je netwerk, vrienden of familie om jou inzicht te geven in welke baan bij je past. Door met anderen in gesprek te gaan over de punten op jouw lijstje kun je toetsen welke waarde je aan deze punten hecht. Daarnaast kennen je vrienden en familie jou misschien nog wel beter dan jijzelf. Als je de punten op jouw lijstje helder hebt kun je gaan kijken welke baan past er bij mijn behoeftes? Ga eens praten met een specialist! Onze recruiters zijn ervoor opgeleid jouw behoeftes om te zetten naar een concrete functie in de financiële sector. Kom in contact!

Liever zelf op onderzoek uit?

Ga op zoek naar de perfecte vacature binnen de financiële sector. Klik op een van de 5 knoppen en laat jezelf verassen met de uitkomst.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • recruiter
  • solliciteren
  • werkgeluk