Zomervakantie op z’n kop

Zomervakantie op z’n kop

Business line

HQ

Type

Blogs

Gepubliceerd op:

28-07-20

Het thuiswerken zorgt ervoor dat we al een hele tijd in onze eigen omgeving leven én werken. Inmiddels is het hele huis opgeruimd, verbouwd en zijn alle klusjes die we normaal uitstellen ook al gedaan. Oftewel: het is tijd voor een welverdiende vakantie. Maar hoe ziet een zomervakantie eruit in tijden van corona? In hoeverre hebben de continu aangepaste maatregelen onze vakantieplannen op z’n kop gegooid? En het allerbelangrijkste: hoe gaan we hier persoonlijk mee om? Octas ging met collega’s in gesprek hierover.

Veiligheid op #1

Online Marketing Specialist Gerben was van plan om met vrienden naar Moldavië te gaan. Rond de maand mei hebben ze besloten om de reis te annuleren. Gerben zegt hierover: ‘’Moldavië bleef op oranje staan in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en we vonden het onverantwoord om erheen te gaan.” De vriendengroep heeft besloten om Moldavië te verruilen voor een week wandelen in Limburg. ‘’Dit was even balen, maar je moet je eigen veiligheid altijd op #1 zetten’’, vervolgd Gerben.

Risico nemen

In tegenstelling tot Gerben die zijn reis annuleerde, heeft onze Campus Recruiter Sophie juist een reis geboekt. Sophie zegt: ‘’Toen in juni de berichten weer positief werden, hebben we besloten toch nog naar het buitenland op vakantie te gaan’’. Voorafgaand aan de boeking heeft ze zich goed ingelezen in de maatregelen die gelden en het aantal besmettingen. Zo bestaan er websites waar je kunt kijken hoe druk het is op het strand. ‘’Het schijnt dat er geen besmettingen zijn, goed gemonitord wordt en scherp op de regels wordt gelet in Malaga, dat geeft mij vertrouwen’’, vervolgd ze. De berichten uit Barcelona van deze week maken het iets spannender voor haar om te gaan: ‘’De werklaptop gaat mee, dus mocht het mis gaan kan ik in ieder geval mijn collega’s en nieuwe starters te woord staan.’’

Portret van Octas Financial Controller Marcel Wesselingh

Genieten in eigen land

Het lijkt erop dat onze Finance Controller Marcel de hele situatie al zag aankomen. Vorig jaar maakte hij de boeking voor zijn zomervakantie van dit jaar in eigen land. Zonder onzekerheid heeft hij samen met zijn gezin genoten van de prachtige Veluwe. Er zijn nog nooit zoveel Nederlanders in eigen land op vakantie geweest als dit jaar. Logisch natuurlijk, gezien de omstandigheden. Nederlanders hebben hierdoor het inzicht gekregen hoe veel ons prachtige kleine kikkerlandje wel te bieden heeft.

Hopelijk heb jij een fijne zomertijd. Mocht je nog inspiratie nodig hebben of zoek je hulp bij jouw plannen, neem contact op met jouw business manager.

Gerelateerde vacatures

Tags

  • detachering
  • persoonlijk leiderschap