Terug naar media

Octas is genomineerd voor de Werf& Award 2017!


Octas is genomineerd voor de Werf& Award 2017!

Je kunt  niet meer stemmen op deze nominatie. De publiekstemmen zijn inmiddels geteld en een update van de voortgang staat onderaan dit artikel. Lees dus rustig verder:

Overdag ziet de (young) professional de content van Octas en ’s avonds gaat hij/zij achter de pc solliciteren. Het klinkt als de start van een nieuwe aflevering van Jambers eind jaren 90, maar niets is minder waar. Dít is recruitment anno 2017!

De recruiters van Octas zien dat de meeste bezoekers juist buiten kantooruren op de website zijn. Logisch, want het is juist de (young) professional die overdag hard werkt en ’s avonds en in het weekend zich oriënteert en vervolgens solliciteert. Een goed uitgangspunt om bij de bouw van de nieuwe Octas website rekening te houden en juist deze professionals goed van dienst te zijn.

Werf& Award: Octas Chatbot helpt kandidaten gemakkelijker solliciteren
Werf& award: kandidaten van Octas kunnen 24/7 chatten met de chatbot van Joboti

Recruitmenttech

Op de roadshow van onze recruitment technology leverancier Carerix kwamen we voor het eerst in contact met recruitmenttech startup Joboti. En vanaf dat moment ging het snel! Samen met Joboti hebben we de bestaande chatbot gecustomised tot onze Eva, zodat we ook buiten kantooruren onze kandidaten kunnen servicen.

Eva hoort er inmiddels helemaal bij! De virtuele recruitmentassistent is volledig geautomiatiseerd en kan eenvoudig via een chatfunctie communiceren met kandidaten. Onze Eva staat 24/7 op onze website klaar om veelgestelde vragen van kandidaten te beantwoorden en het gesprek aan te gaan.

Daarnaast helpt ze met het in kaart brengen van het kandidaatprofiel. Als Eva dit profiel compleet heeft, stuurt ze dit volledig geautomatiseerd Carerix in, inclusief een bericht aan de verantwoordelijke recruiter. Joboti is  namelijk volledig geïntegreerd met Carerix: alle data die Eva via de chat verzamelt, worden direct in een kandidaatprofiel in ons ATS opgeslagen. Alleen op vrijdagmiddag, tijdens de borrel is ze nog wat rustig.

Actie, vooral bij IT en Data specialisten

Op basis van de gegevens ondernemen onze recruiters direct actie  en mét succes.  We hebben zelfs al een banking professional gedetacheerd bij een opdrachtgever, waarbij Eva een belangrijke rol heeft gespeeld. Wat we vooral zien is dat kandidaten met een IT en Data achtergrond de chatbot sneller gebruiken dan andere specialisten.

Stemmen op Octas voor de Werf& Award! 

En nu kunnen we dus samen met Joboti en Carerix de Werf& Award 2017 voor recruitment winnen! Lees hier onze gehele case.

Er zijn meer mooie recruitment cases voor de Werf& Awards ingezonden. De video van Trifinance vinden we uniek, omdat het zo’n typische viral is die je als marketeer graag maakt met je bedrijf.  De case van Albert Heijn, waarschijnlijk met een groot budget, gebruikt veel techniek, selecteert en leert. En ook OGD heeft een opvallende case, met veel impact. Al met al mooie recruitment trends die beloond kunnen worden met jouw stem!

Het is voor Octas prachtig om tussen onze genomineerde opdrachtgevers ING (unieke IT werving) en ABN AMRO (gewaagde content) te staan.  Als outsider gaan we natuurlijk voor de winst!

Stem op Octas (dit kan t/m 7 april): op de website van Werf&.  Alvast bedankt!

*Update van het artikel na de publiekstemming

Bericht van de organisatie van de Werf& awards:  “Ondanks dat jullie enkele honderden stemmen hebben gekregen, wat een prachtig compliment is, zijn jullie net niet doorgedrongen tot de top-5 binnen jullie categorie voor de Werf& Awards. Jullie case is hoe dan ook een visitekaartje voor het vakgebied en staat vereeuwigd op www.werf-en.nl”

We zijn trots op ons succes 

Reactie van Octas op de bekendmaking:
” We zijn ongelooflijk trots met de publieke waardering van enkele honderden stemmen. We hebben met deze casus laten zien dat Octas een modern en professioneel bedrijf is dat door partnerverbanden met Carerix, Jellow en Joboti, de technologische slag op de arbeidsmarkt uitstekend kan bijbenen. Sterker nog, we lopen in de kopgroep! Daarnaast hebben we van de andere inzendingen geleerd en  zien we veel inhoud waar wij ons uitstekend mee kunnen meten.

We profiteren inmiddels dagelijks van de chatbot bij de werving van onze Banking, IT, -en Business Support Professionals en gaan van deze brede aandacht zeker profiteren bij de werving van nieuwe recruiters in de komende maanden.

We willen iedereen die op Octas heeft gestemd hartelijk bedanken voor het enthousiasme en vertrouwen! Wellicht dat we ook jou begroeten op het Werf& live Event op 11 mei 2017.”