Ontdek de Missie, Visie en Strategie

Missie, Visie en Strategie

Missie

“Het is onze missie om op een verantwoordelijke wijze een toonaangevende rol te spelen in alle bewegingen in de arbeidsmarkt binnen de financiële sector.”

Visie

Binnen de visie van Octas is de mens zelf verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling, succes en geluk. Naast deze individuele en zelfstandig te nemen verantwoordelijkheid heeft de mens behoefte aan deelname in groepen en netwerken. Door gebruik te maken van groepen en netwerken kun je de weg naar ontwikkeling, succes en geluk delen en versnellen. Wij treden met mensen in contact, laten mensen met elkaar samenwerken en verbinden en vernieuwen bestaande netwerken. Op die manier dragen wij bij aan de ontwikkeling, succes en geluk van het individu.

Strategie

Hoe doen we dit? Door in alles wat we doen het volgende voorop te stellen:

  • Octas is professioneel, persoonlijk en betrokken;
  • We maken gebruik van vooruitstrevende technieken, middelen en mogelijkheden;
  • Wij verdiepen ons in onze stakeholders (klanten, kandidaten en professionals) om hen zo op een persoonlijke en passende manier te versterken;
  • Wij zijn op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt en de financiële sector, hierdoor kunnen we onze professionals en klanten op een gerichte manier adviseren en verbinden;
  • Wij geven onze kennis en vaardigheden door aan ons netwerk middels de Octas Academy.

Kortom: Wij inspireren om (werk)geluk na te streven!

Kernwaarden

Onze kernwaarden

Dat de kleur bij Octas oranje is, is je waarschijnlijk niet ontgaan. We werken op kantoor zelfs onder een oranje plafond! Zoals we gehecht zijn aan de kleur oranje, zijn we dat ook aan onze kernwaarden. Ze zijn de basis van het Octas bestaan.

Koesteren

Wij koesteren een hecht team van professionals.

Versterken

Wij versterken onze opdrachtgevers met specialisten

Verbinden

Wij verbinden de beste professionals met toonaangevende opdrachtgevers in de financiële sector

MVO

Hoe wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Een term die anno 2021 niet meer weg te denken is uit het bedrijfsleven. Iets wat meer is dan alleen maar “we lunchen 1x per week vegetarisch” of “wij motiveren als bedrijf een 100% elektrisch wagenpark”. In financiële sector staat MVO al jaren op de agenda. Als wij voor een grotere opdracht mee mogen doen aan tender, gaat er minimaal één paragraaf over MVO. Daarnaast motiveren veel banken ons ook om hierover na te denken. Ze vragen bijvoorbeeld om bepaalde keurmerken, zoals de FIRA, welke wij gelukkig kunnen overhandigen!

Waar we ons in onderscheiden is dat bij Octas een significant deel van onze professionals in de kwetsbare leeftijdsgroepen werken. We geven starters zonder ervaring toegang tot de arbeidsmarkt of bieden een plek aan ervaren professionals om hun kennis te delen voor zij met pensioen gaan. Daarnaast krijg je voor vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld voor onze goede doelen, betaald verlof én staan we 100 % achter het motiveren van gelijkheid. Het maakt niet uit of je een hij/zij of het bent, je verdiend bij Octas allemaal hetzelfde salaris als je dezelfde ervaring hebt.

Octas ceo Norbert van 't Loo op een fiets voor het MVO beleid