Dit ben jij

Waar ligt jouw interesse binnen financiële sector?

Om het zo makkelijk mogelijk voor jou te maken hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt van de verschillende businessunits waarbinnen Octas professionals werkzaam zijn. Herken jij je in een van deze profielen dan kun je vanuit die businessunit direct op zoek naar vacatures die bij jou passen!

Service & Advies

Hoi, ik ben Janine! Ik werk bij een filiaal van een grote bank in Amsterdam. Hier heb ik dag in dag uit contact met klanten over allerlei vragen. Van het openen van een bankrekening voor een stelletje dat gaat samenwonen, tot een oudere dame van ver in de 80 die moeite heeft met internetbankieren. Stuk voor stuk versterk ik deze klanten met mijn kennis over de financiële wereld. Het leukste aan mijn baan? Toch wel het face-to-face klantcontact in een wereld waarbij veel digitaal gaat. En ook het hospitality gedeelte, wat ik vanuit mijn opleiding aan de Hotelschool heb geleerd, kan ik bij de bank in praktijk brengen.

Ik heb voor Octas gekozen omdat ze voor mij de mogelijkheid bieden om in vrij korte tijd veel ervaring op te doen. Ik werk ondertussen al aan mijn tweede opdracht, hiervoor zat ik bij een andere bank. Het is leuk om bij verschillende banken een kijkje in de keuken te mogen nemen. Deze kennis en ervaring neem ik straks weer mee naar mijn volgende opdracht. Uiteindelijk zou ik graag doorgroeien naar financieel adviseur. En ook hierin word ik door Octas gefaciliteerd!

Hypotheken

Hi, ik ben Kris. Voor Octas werk ik als Hypotheekadviseur bij een van de grootbanken in de randstad. Ik help mensen bij het verkrijgen van hun eerste hypotheek, het omzetten van een huidige hypotheek of met overige vragen omtrent het financieren van een woning. Wat ik leuk vind aan mijn baan is het versterken van mensen met mijn kennis omtrent hypotheken, maar ook om hun te adviseren als het gaat om het eventuele risico van hun hypotheek. Ik merk dat mensen zichzelf online wel inlezen, maar tijdens het advies gesprek toch nog veel vraagtekens hebben.

De keuze voor Octas was zo gemaakt. Een vriend van mij werkt al bij Octas als Hypotheekadviseur en heeft mij via hun referral programma aangedragen. Naast de vele ervaringen die ik kan delen met mijn collega’s op netwerkevenementen, kan ik ook blijven doorleren door middel van de Octas Academy. Door wet- en regelgeving gaat de hypotheekmarkt als een speer. Het is voor mij cruciaal om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Compliance & Risk

Aangenaam, ik ben Samuel en ik werk als Customer Due Dilligence Analist voor een grote bank in Utrecht. Hier werk ik er elke dag aan om de financiële wereld een betere plek te maken. Dit doe ik onder andere door betalingsactiviteiten te onderzoeken en reviews te schrijven over klanten. Omdat ik veel informatie krijg te verwerken, vraagt dit om makkelijk hoofd- van bijzaken te kunnen scheiden en om verbanden te kunnen leggen tussen verschillende analyses. Daarnaast moet je ook verstand hebben van hoe een bedrijf qua structuur in elkaar zit. Al deze aspecten maakt mijn baan erg uitdagend en veelzijdig. Dit maakt mijn baan de mooiste van Nederland!

Octas heeft mij benaderd voor deze functie. Wat ik prettig vind aan hun werkwijze is dat er oprechte aandacht is voor mij als persoon, in plaats van “je past goed in het plaatje, dus ik neem je aan.” De recruiters bij Octas kijken naar je ambities. Uiteindelijk ben ik van plan om trainer CDD/KYC te worden, om de mooiste baan van Nederland door te kunnen geven aan nieuwe professionals.

Zakelijk Financieren

Hallo, ik ben Marcia en werk als klantadviseur voor grootzakelijke klanten bij een grootbank in Rotterdam. Dit houdt in dat ik corporates adviseer als het gaat om bancaire producten. Wat belangrijk is in mijn functie? Dat je vooral proactief kan handelen, maar ook je administratieve werkzaamheden op orde hebt. Tevens is commercieel inzicht belangrijk. Ik kom zelf uit een salesfunctie en de overstap naar een adviesfunctie was makkelijker gemaakt dan gedacht. Het doel is niet direct meer verkopen, maar het opbouwen van een duurzame relatie met de klant. Mijn businessmanager heeft mij kunnen coachen met vragen en situaties waar ik tegenaan ben gelopen. Een erg prettige werkwijze!

Ik ben via een vriend van mij in deze functie gerold. Deze vriend heeft mij aangemeld via het referralprogramma van Octas. Na een gesprek met de Octas recruiter bleek er een goede match te zijn. De baan zelf sprak mij op papier al erg aan en nu ik er een tijdje in zit, is het nóg leuker. Vooral de zelfstandigheid en het goed kunnen adviseren van bedrijven maken mijn werk leuk en uitdagend.

Start je carrière bij Octas

Hi, ik ben Thom en ik ben Trainee bij Octas. Ik heb mijn opleidingsweek bij Octas net afgerond waarin ik allerlei gave trainingen heb gevolgd en doelen heb gesteld. Ik heb zelfs via Octas mijn WFT behaald die ik nodig had voor de start van mijn opdracht. Daarna ben ik gestart als Medewerker Bijzonder Beheer. Samen met de klant houd ik mij hier bezig met het oplossen van betalingsachterstanden op een hypotheek. Wat ik zo leuk vind aan mijn baan is dat ik met mensen werk en advies kan geven. Dat geeft mij echt weer energie! Als Trainee bij Octas heb je wekelijks een terugkomdag bij hen op kantoor waar je trainingen krijgt en je mede-trainees weer eens ziet. Op deze manier ben je echt verbonden met je trainees en word je een hechte groep. Dat maakt Trainee bij Octas zijn zo leuk!

Ik ben bij Octas terechtgekomen via de studievereniging van mijn opleiding (Commerciële Economie). Octas had een profiel op de website van de studievereniging en vacatures. De organisatie sprak mij meteen aan en zag ik de vacature Traineeship Banking. Ik kijk uit naar alles wat ik nog meer ga leren tijdens mijn Traineeship.

Werken bij Octas zelf

Hi, ik ben Eva! Ik werk als recruiter voor Octas. Dat wil zeggen dat ik talenten match met leuke opdrachten! Wat ik vooral leuk vind aan mijn functie is dat het erg divers is, zo voer ik gesprekken met kandidaten voor nieuwe functies, coach ik kandidaten voor hun eerste gesprek bij de opdrachtgever, verzin ik creatieve recruitment acties, onderzoek ik met klanten wat voor professionals ze nou precies nodig hebben en kijken we samen naar ontwikkelingen in de markt. Door deze veelzijdigheid blijft mijn werk interessant en leer ik iedere dag weer iets nieuws.

Als recruiter heb ik voor Octas gekozen omdat het een interessante manier van recruitment met zich mee brengt. Het is niet alleen het sourcen van mensen, maar ook het verder helpen van kandidaten in hun loopbaan. Het is leuk als professionals, die je zelf hebt aangenomen, weer voorbij komen in bemiddeling naar een volgende stap bij Octas. Daarnaast is het binnen het team zelf ook hartstikke gezellig. Work hard, play hard! Voor mij een combinatie waardoor ik elke dag met plezier naar mijn werk ga!