Alle Senior Hypotheekacceptant Vacatures vind je bij Octas.

Jouw vragen, beantwoord:

Wat is mijn salaris?
Wat voor opleiding heb ik nodig?
Wat is het verschil tussen hypotheekacceptant en -adviseur?
  • Junior (1-3 jaar werkervaring): € 2.250 – € 2.800
  • Medior (2-4 jaar werkervaring): € 2.800 – € 3.500
  • Senior (5+ jaar werkervaring): € 3.500 – € 4.500

Een achtergrond in (commerciële) economie, rechten, hospitality of zelfs psychologie. Naast een hbo opleiding is het misschien nog wel belangrijker dat je in het bezit bent van een actuele Wft Basis, Wft Hypothecair Krediet en Wft Vermogen. Vaak wordt ook een Wft Balanslezen gevraagd. Naast de mogelijkheid tot het behalen van jouw Wft’s via onze Octas Academy, stel je ook een persoonlijk ontwikkelplan op samen met jouw persoonlijke businessmanager.

Wat doet een hypotheekacceptant?
Een Hypotheekacceptant beoordeelt hypotheekaanvragen. Aan de hand van een checklist die is gebaseerd op wet- en regelgeving en intern beleid bepaalt de acceptant of er een hypotheek verstrekt mag worden. Het vermijden van het risico dat een klant zijn/haar hypotheek niet meer kan betalen is hierbij de leidraad.

Wat doet een hypotheekadviseur?
Een hypotheekadviseur geeft financieel advies over hypotheken en helpt je om een hypotheek te vinden die bij jou past. Hoeveel kan en wil je maximaal lenen, wat worden dan je maandlasten, ga je voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning? Dit zijn vragen die een hypotheekadviseur onder ander behandelt.

Octas professionals beoordelen ons met een 9!

Waarom wij een 9 krijgen? Simpel. We zetten jou en jouw ontwikkeling centraal. Dit doen we door samen een duurzame relatie op te bouwen, waardoor we weten wat jij wilt en waar je naar toe wilt groeien. Het is aan ons om naar de ‘bigger picture’ te kijken en jouw loopbaan tot een succes te maken op een persoonlijke en professionele manier. Waar wacht je nog op?

Bekijk hieronder alle Senior Hypotheekacceptant vacatures, of probeer ons open sollicatieformulier.

mto score octas over 2022

Waarom werken in de hypothecaire sector?

Als Senior Hypotheek Acceptant draag je bij aan het realiseren van woondromen van de klanten van jouw opdrachtgever. Of dat nu een verbouwing, een nieuwe woning of een 2e huis is. Je werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd op verschillende locaties en op verschillende wijzen. Denk hierbij aan persoonlijk advies op bijvoorbeeld het hoofdkantoor tot bijvoorbeeld telefonische of Teams gesprekken vanuit een lokaal kantoor of huis. Acceptatie toch niet helemaal wat je zoekt? Wij bieden een grote diversiteit aan hypotheek gerelateerde functies. Denk hierbij aan acceptatie-, advies-, beheer-, administratieve en klantenservicefuncties.