Ontdek nu alle mogelijkheden als KYC Analist bij ABN AMRO

Wil jij de wereld een stukje mooier maken en een bijdrage leveren aan de maatschappij? Dan zijn onze vacatures als Know Your Client Analist bij de ABN AMRO perfect voor jou. Als KYC analist bestrijd jij criminaliteit zoals witwassen en terrorisme financiering. Klantonderzoek, risico’s in signaleren en in kaart brengen en de organisatie adviseren over wet- en regelgeving: dat zijn de werkzaamheden die je dagelijks doet om de criminelen te slim af te zijn. En sterker nog, dit kan gewoon bij de ABN AMRO via Octas! Nieuwsgierig naar alle vacatures bij de ABN AMRO?

Wat is detachering als KYC analist?

Als je in dienst bent bij partij X en wordt ingezet bij bedrijf Y, dat noemen we detachering. Als je gedetacheerd wordt, heb je een aantal voordelen ten opzichte van een vast dienstverband bij het bedrijf waar je op dat moment werkt. Zoals je al leest, je werkt bij een bedrijf waar wij mee samenwerken, in dit geval Handelsbanken. Octas detacheert al ruim 16 jaar in de financiële sector, waardoor we samenwerkingen hebben met stabiele, duurzame en innovatieve organisaties. Opdrachten variëren van het waarnemen van verlof, waarbij je bijvoorbeeld een aantal maanden invalt op een afdeling, tot extra handen bij een project, waardoor je soms een jaar of wel twee jaar op een opdracht mee kan draaien. En zekerheid, dat heb je bij ons! Wij betalen maandelijks jouw salaris uit, dus zorgen over een project dat afloopt of een gat in je CV is niet nodig! Jij bepaalt de route, maar één ding is zeker. Als je gedetacheerd wordt, versnel je je carrière!

Know Your Client?

KYC betekent ‘Know Your Client’ of, weet wie je klanten zijn. Dit staat nauw in contact met de Engelse term ‘due diligence’, wat heel letterlijk betekent: Gepaste zorgvuldigheid. Met die gepaste zorgvuldigheid ga jij te werk als KYC Analist. Je bent een detective, een speurder op zoek naar sporen die leiden naar financieel-economische criminaliteit: Denk hierbij aan witwassen, maar ook het financieren van terrorisme. Jij als KYC analist maakt dus de financiële sector veiliger.