Terug naar media

Waarom werken bij een bank?


Werken bij een bank is misschien niet het eerste waar je aan dacht toen je net afgestudeerd was, maar werken in de bancaire sector is helemaal hot! En…brengt behoorlijk wat leuke voordelen met zich mee. Laat mij je meenemen in de top 5 van voordelen van werken bij een bank.

 

1. Carrièremogelijkheden, zoveel keus!

Er zijn zoveel mogelijkheden om te ontdekken binnen de bancaire sector! Denk aan diverse traineeships en functies zoals; Hypotheekacceptant, Projectmanager, CDD/KYC Analist, Adviseur Zakelijke Kredieten en Adviseur Particulieren. De bancaire sector biedt voor verschillende aandachtsgebieden interessante carrièremogelijkheden. En binnen de bank is doorstromen vaak een hele goede optie. Zowel verticaal als horizontaal zijn er diverse doorstroommogelijkheden. Welke ambities heb jij? Door het doen van cursussen, het behalen van je WFT’s of het lopen van een stage kun jij je specialiseren of doorgroeien. Omdat de sector zo enorm breed is, is er vast voor jou ook een onderdeel te vinden waar jij je thuis voelt.

2. Bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden binnen de bancaire sector zijn over het algemeen gewoon hartstikke goed. Een werkweek van 36 uur is vaak de standaard. Dit betekent soms een werkweek van 4 keer 9 uur of iedere week een middag of ochtend vrij. Niet verkeerd toch? Daarnaast liggen de salarissen vaak iets hoger dan het marktconform. Vakantiegeld en een 13e maand zijn ook absoluut niet onbekend en ook zijn er steeds vaker bonussen te verdienen. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden vaak prettig. Denk hierbij aan een reiskostenvergoeding, verlofregeling, telefoon en laptop van de zaak.

 

3. Ontwikkeling voor jou en de bank

Het behalen van diploma’s en certificaten zijn van cruciaal belang om bij te blijven in de bancaire sector. Wet- en regelgeving veranderen continu en in vele functies is het relevant of soms zelfs cruciaal om hiervan te allen tijde van op de hoogte te zijn. Daarom wordt het actueel houden van kennis door een bank altijd gestimuleerd, zo niet verplicht gesteld. Door jou een opleiding te bieden maakt een bank niet alleen jou beter, maar ook zichzelf. Jij zet namelijk jouw kennis in voor de bank. Daar worden de bank en haar klanten uiteraard blij van.

4. Groene werkplek

De meeste banken hebben de afgelopen jaren een flinke verandering doorgemaakt als het gaat om het werkklimaat en de cultuur binnen de organisaties. Het Nieuwe Werken wordt steeds vaker gehanteerd. Flexibele werkroosters, thuiswerkmogelijkheden en sturen op resultaat zijn snel in populariteit gestegen en het management ziet hier steeds meer de voordelen van in. Er wordt veel belang gehecht aan een goede werk privé balans. Medewerkers presteren beter en daar hebben de banken profijt van. Verder ontstaan er steeds meer ‘platte’ afdelingen zonder lastige hiërarchie en zijn banken steeds meer open, flexibele en groene werkruimtes aan het creëren. Dit komt uiteraard weer ten goede aan jouw werkplezier!

5. Continue uitdaging

De financiële sector is continue in beweging. Niet alleen door veranderende wet- en regelgeving, maar bijvoorbeeld ook door innovatie. Dit is dus een sector die continu blijft bewegen. Dat houdt het spannend! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verveling, want die is er niet. Banken streven naar verbetering, elke dag weer. Je werk is dynamisch en kan, zelfs in dezelfde functie, steeds wijzigingen. En zeg nou zelf, een functie met uitdaging en een beetje complexiteit is toch veel aantrekkelijker dan een functie waarbij je dag in dag uit hetzelfde kunstje moet doen?