Terug naar media

Blog. Wie beheert jouw geld?


Raak jij altijd je identifier kwijt of slingert jouw mobiel vaak ergens rond? Redenen om de verificatie van jouw bank eens te vergelijken! Wil jij al jaren sparen voor een grote reis maar lijkt er meer geld van je spaarrekening af te gaan dan erbij te komen?  Wie beheert jouw geld en waarop is de keuze voor jouw bank gebaseerd?

De kans is groot dat jij bij de bank gebleven bent waar je vanuit huis mee opgegroeid bent.  Ben je tevreden, mooi! Maar misschien past deze bank niet meer helemaal bij jouw levensstijl of wensen.  In dit artikel lichten we de punten toe die je af kunt wegen wanneer je een bank kiest.

Gebruikersgemak
Online betalen, we doen bijna niet anders meer.  Meestal zit het verschil per bank in de manier waarop een verificatie moet worden gedaan. Zo maakt de ene bank gebruik van een TAN-code of identifier, terwijl de andere bank  alleen een mobiele App als verificatie gebruikt. Er is zelfs al een bank waar je contactloos met je telefoon kunt betalen in plaats van een betaalpas.

Duurzaamheid
Als jij er zeker van wilt zijn dat jouw geld bijvoorbeeld een bijdrage levert aan een groene wereld dan zou je in overweging kunnen nemen of een bank duurzaam is. Duurzame banken investeren bijvoorbeeld in goede doelen, bedrijven en projecten. Elke bank doet een investering met jouw geld, het kan helemaal geen kwaad om je hierin te verdiepen voor je een keuze maakt!

Mobiele app
Tegenwoordig maken alle banken wel gebruik van een mobiele app, maar hoe gebruiksvriendelijk is deze app nou? En welke belangrijke functies kunnen er worden gebruikt in deze app? Veel banken maken gebruik van de functie dat je een kijkje kunt nemen in de toekomst van je afschriften. Hierdoor weet je welke betalingen je kunt verwachten en zo zal je minder snel voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast kun je in de meeste apps niet alleen je eigen betaalverkeer regelen maar ook een reisverzekering afsluiten of een extra spaarrekening openen.

Sparen
Naast gebruikersgemak is het ook zeker essentieel om te kijken op welke manier je kunt sparen bij een bank. Bij sommige banken kun je onder een spaarrekening verschillende spaarpotjes maken met een doelbedrag. Dit maakt sparen inzichtelijk en makkelijker!

Bereikbaarheid
Indien je een vraag hebt over bankzaken kun je bij elke bank wel bellen, online je vraag stellen of langs het kantoor gaan. Mocht jij  face-2-face geholpen willen worden dan is het wel zo fijn als het kantoor van de bank in de buurt zit. Steeds meer kantoren worden samengevoegd, check dit dus altijd even!

Betaallimiet en rood staan
Heb jij regelmatig een grote uitgave? Dan is het belangrijk om te weten wat het betaallimiet van een bank is per dag. Daarnaast kan het zijn dat je af en toe voor onverhoopte kosten komt te staan waardoor je in het rood komt te staan. Dan is het toch wel fijn om te weten hoeveel je in het rood zou kunnen staan. Niet geheel onbelangrijk: of je dit makkelijk (zelf) aan kunt passen.

 Kosten
Toch vaak ook een belangrijk puntje zijn de kosten die een bank met zich meebrengt. Het is daarom handig om te bekijken hoeveel de kosten van een betaalpas per jaar zijn. Daarnaast kan er een verschil zitten tussen banken in de rente over het saldo op jaarbasis.

Studentenrekening
Ben jij een student en op zoek naar een bank? Vaak maken banken gebruik van studentenpakketten met lagere tarieven. Heb je nu een studentenrekening en ben je al afgestudeerd, vergeet deze dan niet om te zetten!

Creditcard
Wil jij ook graag een creditcard afsluiten? Vaak kan dit ook gewoon bij dezelfde bank als waarbij je wilt gaan aansluiten. De limieten kunnen alleen wel aanzienlijk verschillen met creditcard maatschappijen.

Als bovenstaande punten jou volledig bekend zijn, dan zou jij perfect de functie van Adviseur Dagelijkse Bankzaken op kunnen pakken. Interesse? Check hier de vacatures!